≫ 

Sinan Sakić dobija spomenik u Loznici

- Oni smatraju da on to zaslužuje kao neko ko je često finansijski pomagao narodu i svom gradu - kaže prijatelj pokojnog Sinana

  • 5
Sinan Sakić Foto: ATA Images

Sugrađani Sinana Sakića, prijatelji i poštovaoci njegove muzike, podneli su zahtev u opštini u Loznici za dizanje spomenika u čast pokojnom pevaču.

Ono na šta se čeka jeste odobrenje, a pošto je vrlo izvesno da će ga dobiti već su počeli sa planiranjem kako će spomenik izgledati. Kako se priča, trebalo bi da bude u prirodnoj veličini Sinana Sakića, a početak radova planiran je za početak 2020. godine.

- Biće postavljen u jednom lepom delu grada. Oni smatraju da on to zaslužuje kao neko ko je često finansijski pomagao narodu i svom gradu. Sinan svima mnogo nedostaju. Sabina i deca osećaju veliku bol za njim. Koliko god da se nasmeje, ne prođe mnogo i odmah se rastuži. Bili su vezani, voleli su se i godinama su zajedno sjajno funkcionisali - kaže prijatelj pokojnog Sinana.

Podsetimo, Sinan Sakić preminuo je 1. juna 2018. godine u Beogradu, posle teške bolesti. Ove godine trebalo je da proslavi 40 godina karijere.

Sinan Sakić Sinan Sakić, Foto: ATA Images

Rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici, a za sobom je ostavio suprugu Sabinu i tri sina i ćerku.

Sinan Sakić primljen je u Klinički centar 27. aprila 2018. godine. Nakon ispitivanja lekari su ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre i Sinan je tada prebačen na privatnu kliniku.

Sinanova udovica Sabina je u sredu, 20. februara 2019. godine, na društvenim mrežama objavila je otvoreno pismo, u kojem javnost obaveštava da je Sinan ubijen, te da za to ima sve potrebne dokaze.

Sinan Sakić Sinan Sakić, Foto: ATA Images

Objava Sabine Sakić koju prenosimo u celosti:

"Dragi prijatelji, moram vam reći šta me muči evo deveti mesec. Interesuje me zašto je moj muž ubijen. Molio me plakajući da ga spasim, da ga vodim kući jer doktor ga ne leči, hoće da ga ubije, pet dana mu nisu dali kardiologa, a imao je srčani udar i oštećen srčani zalizak. Nikakvu terapiju sem klizme i malo infuzije nije primao pet dana. Rekao mi je "Vodi me, molim te, maco odavde ovo nije ni bolnica ni ludnica, ovo je logor, ovde ti uzmu zadnju kap dostojanstva. Oni me ne leče, odustali su, ubiće me". Pet dana je bio usmeno otpušten i čekao otpusnu listu. Namjerno mu nisu dali, niko mu nije hteo pomoći niti prići. Molila sam preklinjala plakajući da mu daju kardiologa. Profesor taj smrad nije mu dao. Profesorka mi je u panici pet dana ranije na hodniku rekla: "Vodi Sinana odavde, ubiće ga". Bila sam u panici, u neverici. Tog dana su mu izvadili stentove sa žučnih kanala, a nisu smeli to da urade. A sad se pitam po ko zna koji put zašto je ubijen i po čijem naređenju moj muž. Čekala sam da to neko istraži, ali niko ništa. Ali saznaću to, imam slike, snimke, sve dokaze da je ubijen. Sad sam ojačala i neću dozvoliti da ološi koji su ga ubili prođu nekažnjeno. Nadam se da će ako postoji pravda zakon biti kažnjeni, a verujem i u božju pravdu".

VIDEO: Džejeva ćerka zapevala hitove Sinana i Luisa, ali kada je otpevala očevu pesmu krenule su mu suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giga

    13. novembar 2019 | 13:36

    Ljudi u Loznici najbolje znaju koliko je pomagao.

  • Sajla

    13. novembar 2019 | 10:20

    Da, da, jaka ličnost i zaslužan građanin. Toliko je doprineo izgradnji Loznice da se o tome priča. Njegovo kukumavkanje je na sve ličilo samo ne na pevanje. Ali, ograđujem se, stvar je ukusa a ja sam muzički malo pismeniji.

  • Valjevo

    13. novembar 2019 | 16:37

    Svašta. Da čovek ne poveruje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA