• 1

Džejmi Oliver pisao radnicima: Uništen sam, ovo je stvarno tužan dan

Neki radnici su došli na posao samo da bi čuli da više nisu zaposleni

  • 1

Poznati britanski kuvar Džejmi Oliver rekao je da će njegov lanac restorana preuzeti nova uprava, zbog čega će biti ugroženo 1.300 radnih mesta.

Posle vesti da će njegov lanac preuzeti nova uprava, najpoznatiji kuvar Džejmi Oliver poslao je zaposlenima mejl.

On se obratio oštećenim članovima osobolja u njegovom propalom restoranu i obavestio ih o situaciji.

VIše od hiljadu ljudi je izgubilo posao, i to pola sata nakon objave vesti. Kako prenose svetski mediji, neki su već bili stigle u restorane, da samo saznali da više nisu zaposleni.

Oliver, koji je i najbogatiji kuivar na svetu, "težak" 240 miliona funti, kaže da je očajnički pokušavao da pronađe drugo rešenje kako bi spasio svoju imperiju. U mejlu, on je napisao da je "uložio sve što je mogao" da bi okrenuo posao, ali je istakao da sada nema izbora i da mora da zatvori sve, osim svoja tri restorana. (Ukupno ih ima 25).

U mejlu koji je poslao radnicima, Džejmi, između ostalog kaže:

- ...Potpuno sam uništen jer nismo imali izbora. Cenim da je ova vest teška za sve i želim da vas uverim da sam proverio sve moguće dostupne opcije i iscrpeo sve šanse kako bih pokušao da spasim posao -

Svi su se potrudili da podrže ovaj divan posao, ali na tržištu, ova nova oluja bila je suviše jaka za nas. Prošli smo zajedno i najbolje i najgore. Vi ste najbolji u svom poslu i znam da ćete ubuduće raditi velike stvari.

Danas je stvarno tužan dan - napisao je on.

Problemi Olivera zapravo i nisu neka novost. Broj njegovih restorana unutar lanca, naime, u poslednje dve godine se srozao za čak 17, a Oliver je svojevremeno za to krivio rast cena najma i rada kao i "goste koji su krali stvari iz toaleta i ubruse, a osoblje namirnice i boce vina".

Rast cena najma, doduše i dalje se navodi kao jedan od uzroka propasti ovog 11 godina starog kulinarskog carstva, međutim ne kao i jedini. Preciznije, kompaniju je još pre dve godine potresao referendum o Bregzitu i tadašnji pad funte (koja se još uvek nije oporavila) zbog čega je poskupeo uvoz namirnica, a Oliverova kompanija gotovo bankrotirala.

Poznati kuvar je finansijske probleme otkrio prošle godine kada je, u pokušaja spasavanja poslovanja, zatvorio 12 britanskih restorana od tada 37 preostalih, čime je i njegovih 450 radnika ostalo bez posla. Tada je procurela informacija da je osoblju ostao dužan 2,5 miliona evra, a bankama čak 80 miliona evra.

VIDEO: Zanimljive činjenice o bankomatima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazni car Oliver

    24. maj 2019 | 23:07

    Nije on propao, on je svjesno doveo firmu u bankrot, Oliverovi trikovi , zapadnjacke prevare, pa se jos kao izvinjava radnicima, a onda kaze da su ga ti radnici krali.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>