• 0

Najčudniji poslovi u našim oglasima: Poslodavci nude spavanje na poslu, dadiljanje telefonom, kroćenje pitona...

Dešava se i da u moru oglasa iz neke industrije, poslodavac želi da skrene pažnju na sebe i svoj oglas

  • 0

Spavanje na poslu, dadiljanje preko telefona i "kroćenje pitona" samo su neke od stvari koje biste mogli raditi a da za to budete i plaćeni. To nije san već realnost, ako se sudi po oglasima obajavljenim na "Infostudu".

Svima onima kojima je san da imaju posao na kojem, na primer, mogu i da spavaju i za to dobiju dobru platu, to možda i nije nemoguća misija jer se nedavno u Srbiji pojavio oglas u kojem se navodi da se spavanje od čak osam sati na radnom mestu može nagraditi platom od 100.000 dinara.

Za sve spavalice koje često odlažu alarm pre nego što zaista i ustanu iz kreveta, to je možda idealan posao jer će moći da rade ono što najviše vole.

Kompanija „Studio moderna” je ovog meseca putem sajta Infostud raspisala konkurs za poziciju koji podrazumeva dolazak na posao u jedno od njihovih prodajnih mesta, gde bi se moglo dremnuti osam sati i za to dobiti plata od 100.000 dinara. U tom neobičnom oglasu navodi se da je potreban jedan izvršilac i da je posao namenjen starijima od 18 godina koji vole društvene mreže i aktivni su na njima... Traže se još neke kvalifikacije – da „spavalice” uz to budu harizmatične i imaju specijalnost da mogu da spavaju pod pritiskom, da im je odlaganje alarma omiljeni hobi...

spavanje

Plaćaju za spavanje, Foto: Pixabay.com

"Studio moderna" naveo je da je konkurs za poziciju „Dormeo spavača” raspisao jer je potreban ambasador njegovog najvećeg brenda. U oglasu se navodi da je nadoknada za ovaj posao čak 100.000 dinara.

Kada je reč o neobičnim i nesvakidašnjim poslovima, odnosno oglasima, početkom godine na Infostudu obavljen je i oglas za „Vajber dadilju” gde je poslodavac tražio kandidate iz Srbije za američko tržište. U oglasu se samo tražilo posedovanje „Vajber” aplikacije, interenet konekcije i poznavanje engleskog jezika. Od kandidata se tražilo da nekoliko sati nagleda decu stariju od 13 godina u Americi, dok su im roditelji odsutni od kuće. U „Infostudu” kažu da je u kratkom roku, za svega nekoliko dana, na taj oglas stiglo više od 1.700 prijava.

Milica, bebisiterka, kinezi, deca

Traže dadilje da čuvaju decu preko vajbera, Foto: Ivana Đukić

Osim takvih radnih mesta, kažu, dešava se i da „u moru oglasa iz neke industrije, poslodavac želi da skrene pažnju na sebe i svoj oglas”, pa se tako svojevremeno pojavio oglas s nazivom pozicije „Ukrotitelj pitona”. Kada se detaljnije pročita, tek onda se može zaključiti da je u pitanju IT poslodavac koji je tražio programera sa znanjem iz programa „Python”, u kojem, osim naziva mesta, u opisu posla ništa drugo nije neobično. U prethodnoj godini Infostud je zabeležio porast broja oglasa za posao od 35 odsto u odnosu na 2017. Najveća ponuda, ali ujedno i potražnja poslova, u oblasti je trgovine, prodaje, i ta mesta se najlakše popune, kažu u Infostudu.

Svi oni koji, recimo, vole putovanja, nedavno su mogli da se prijave na oglas koji je dala platforma za onlajn rezervisanje putovanja po Srbiji – SerbianAdventures.com.

U opisu posla je da kandidat putuje tri meseca i obilazi više od 200 turističkih destinacija u Srbiji, istorijske lokalitete, vidikovce, banje... Jedina obaveza je da o tome izveštava na društvenim mrežama, a predviđena je plata od 1.000 evra mesečno.

S druge strane, zanatski poslovi u Srbiji su u velikom deficitu pa se dešava da za neke pozicije ne stigne nijedna prijava. Pozicije za koje definitivno vlada veća ponuda nego potražnja jesu kuvari, vozači, auto-mehaničari, mesari i magacioneri.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>