• 6

Vlada Srbije odobrila prijem 184 vozača u GSP "Beograd"

Vesić je rekao da danas u GSP-u prosečna plata iznosi 65.000 dinara, dok je prošle godine bila 52.000 dinara

  • 6

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da je Vlada Srbije danas odobrila Gradu Beogradu prijem 184 vozača u Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd”.

- Nadležna komisija Vlade Srbije odobrila je danas Gradu Beogradu prijem 184 vozača, od čega 84 u stalni radni odnos, a 100 na određeno vreme - rekao je Vesić, navodeći da u ovom trenutku GSP-u nedostaje 120 vozača, jer na ovim poslovima radi 2.685, a potrebno je 2.805 vozača.

Vesić je, saopštio je Beoinfo, rekao da danas u GSP-u prosečna plata iznosi 65.000 dinara, dok je prošle godine bila 52.000 dinara, čime je Grad Beograd pokazao da je veoma važno da vozači budu bolje plaćeni i da se vodi računa o životnom standardu kako njih tako i drugih zaposlenih u komunalnom sistemu grada.

Novi autobusi, GSP, Goran Vesić

Foto: Skupština grada

On je istakao da će do petka, 31. maja, na ulicama Beograda biti 40 novih autobusa, a do 24. juna još 30, dok će do kraja septembra u pogonu biti još 174 nova autobusa, što znači ukupno 244 nova vozila.

Vesić je istakao da je neophodno da naplata karata za prevoz bude bolja i pozvao sve kompanije da poštuju mišljenje Ministarstva finansija i kupuju mesečne karte za zaposlene ili da opravdaju trošenje tih sredstava orginalnim računima.

Poreska uprava Srbije je nedavno, na zahtev Privredne komore Srbije, kompanijama koje posluju u Beogradu poslala jasno uputstvo kako se sprovodi mišljenje Ministarstva finansija, a nedavno sam se sastao i sa državnim revizorom koji mi je obećao da će prilikom kontrole javnih preduzeća, državnih organa i organa lokalne samouprave utvrđivati kako se sprovodi ovo mišljenje, rekao je Vesić i dodao da karte u prevozu moraju da se plaćaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    Nije to konkurs za vozace,nego za kancelarije,a posto je na snazi vec pet godina zabrana zaposljavanja u JKP,Ja neznam otkud toliko ljudi u administraciji,a odrzavanje nema ko.Do pre cetiri godine bilo je 5500.radnika u GSP,a sa danasnjim danom 6700.ZIVELA ZABRANA

  • Dorčolac banderaš

    O kojem GSP ovaj priča?0 beogradskom ne,sigurno.Ako pročita moja žena biće objašnjavanja.Laže bre .

  • .

    Ne mogu naći ni 5 a kamo li 184.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke