• 12

Posao za studente: Ko želi, za dan može da zaradi 1.600 dinara

Ove sezone ponuda poslova je raznovrsna kažu u Omladinskoj zadruzi

  • 12

Posla ima za svakog studenta u Srbiji koji bi da radi preko leta, a mogu dobro i da zarade, kažu u Omladinskoj zadruzi "Bulevar", koja ima kancelarije na teritoriji cele Srbije.

Ove sezone ponuda poslova je raznovrsna, cena sata je od 200 ili 230 dinara pa naviše, tako da za jedan dan može da se zaradi minimum 1.600 dinara, rekla je direktorka Zadruge Breda Milić.

- Ove sezone imamo izuzetnu ponudu, od administrativnih poslova pa do onih najjednostavnijih, podele letaka. U ovom trenutku imamo više od 30 pozicija, poslove pakovanja, lepljenja deklaracija, kol centri su vrlo aktuelni, sve ono što je vezano za turizam, ugostiteljstvo, razne promocije. Jako je dobra ponuda - kaže Milićeva.

Navela je da su studenti zainteresovani za rad, ali da je ove sezone primetan njihov priličan odlazak u zemlje regiona, pre svega u Hrvatsku, Crnu Goru i Grčku, gde rade u ugostiteljstvu.

Kafa, voda, konobarica, Kelnerica, Kafić, Ugostiteljstvo

Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox

- Svi oni koji su zainteresovani, ostaju u Beogradu i u Srbiji, ''Bulevar'' radi u celoj Srbiji, sigurno će moći da nađu rešenje i ima zaista dovoljno posla ove sezone - kaže Breda Milić.

Pored studenata, posao traže i srednjoškolci koji krajem nedelje odlaze na raspust, a Milićeva kaže da u poslednjih nekoliko dana mnogi od njih dolaze da se prijave.

- Sigurno oko 100 studenata i učenika dođu u toku jednog dana da se prijave - dodaje ona.

Milić kaže da su studenti zadovoljni zaradom koja je, navodi, veća nego prošle godine, a naročito u odnosu na 2017. godinu.

- Sada su već cene sata od 200 ili 230 dinara pa naviše, što nije malo. Može za jedan dan da se zaradi i 1.600, 1.800 dinara najmanje što je za studentski budžet prilična svota novca - rekla je Milić.

Studentkinja psihologije Isidora Jakšić rekla je da je u Omladinskoj zadruzi "Bulevar" počela da radi u februaru ove godine i da planira tu da ostane sigurno do kraja leta, kada će nastaviti da uči za polaganje ispita.

- Moja zaduženja ovde su učlanjenja novih omladinaca kojima tražimo poslove - ispričala je Jakšićeva.

(Telegraf biznis / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije loše

    Bolje išta nego ništa neko ceo dan kopa kanale za te pare poslovi koji su nabrojani nisu teški tako da i zarada od 230 din puta 10 sati nije tako loša nije me briga što će neki da mi lupaju minuse ali najlakše je živeti na grbali roditelja ko ima ponosa on će raditi da zaradi pa koliko toliko hvala

  • Jaaas

    Tužno da tuznije ne može...

  • sudija

    Ja to zaradim za 1/2 sata.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke