• 0
 ≫ 

Devet sjajnih poslova koje možete da radite dok putujete svetom, a uz to i dobro zaradite

 ≫ 

Sloboda rada na daljinu danas postaje sve privlačnija

  • 0
posao i put

Foto: Pixabay

Mnogi danas i imaju mogućnost da sate koje provedu na putovanju, pretvore u radne. Donosimo vam devet poslova na daljinu koji vam mogu omogućiti da putujete svetom i za to budete plaćeni.

Frilenser, pisac, pisac kontent sadržaja

Digitalni nomadi otvorili su teren za život i rad na daljinu, i to možete da radite sve dok imate laptop i čvrstu wi fi vezu. Posao može da obuhvata influensera, kopirajtera....

Onlajn učitelj

Podučavanje engleskog na internetu postalo je sve popularnije zanimanje za ljude koji žele da žive po svom izboru, dok imaju fleksibilnost da putuju u inostranstvo.

Dok preduslovi za nastavu engleskog jezika variraju od zemlje do zemlje, u najmanju ruku morate biti izvorni govornik engleskog jezika, imati jaku internet vezu i malo strpljenja. Neke zemlje zahtevaju podučavanje engleskog kao stranog jezika, tako da je važno napraviti malo istraživanje pre nego što uđete u taj posao. Pored engleskog, postoji mnogo tema za učenje na internetu, uključujući matematiku, hemiju, muziku i umetnost.

Dadilja

Odlična opcija za one koji žele da rade na daljinu i putuju. Pored toga što nosi veliku odgovornost, a u nekim slučajevima zahteva i prethodno iskustvo brige o detetu, takođe može biti i vrlo pozitvno iskustvo. Postoje portali koji povezuje porodice širom sveta i odlično je mesto za početak ako ste zainteresovani da naučite više.

jahta

Jahta-jedrilica Arktos/foto: Tara Tomović

Radnik na brodu

Rad na krstarenju možda nije za svakoga, ali to je jedan od najboljih načina za rad na daljinu dok obilazite svet besplatno. Mnogi su rekli da je ovo idealan način da se zaradi i putuje.

Vodič

Ako ste prirodno radoznali i volite da budete u blizini ljudi, biti vodič je odličan način ne samo da doživite destinaciju, već i da drugima pomognete da je dožive.

Prevodilac

Poslovi prevođenja i transkribovanje su odlični načini za rad na daljinu dok putujete svetom. Iako se plate razlikuju po državama, svakako je odličan način da upotrebite svoje jezičke veštine i da za to budete plaćeni.

Menadžer društvenih medija

Ako ste opsednuti Instagramom, volite Tviter postoje stotine, ako ne i hiljade agencija i brendova koji traže ljude koji će im pomoći da upravljaju svojim sadržajem.

Analitičar podataka

Dok analitičar podataka možda ne zvuči kao najseksi naziv posla, to je nešto što može da se radi bilo gde. Sve što je potrebno su jake organizacione veštine, osnovno znanje o ekselu i jaka internet veza.

Bitkoin rudar

Ako vam je zanimljiva ideja da se bavite kripto valutuma, možete to da radite bilo gde u svetu. Bitkoin je svetska valuta koja nije vezana ni za jednu zemlju posebno, zbog čega je njena prenosivost među zemljama i kontinentima posebno privlačna za trgovce, a istovremeno pruža fleksibilnost rada sa bilo kog mesta.

VIDEO: Suljo je najbolji perač prozora od koga svaka žena treba da uči

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>