• 4
 ≫ 

Nekada je bio beskućnik, a danas pravi milione: Otkrio je svetu kako je uspeo

 ≫ 

Za njega odrastanje nije bilo lako. Kada je Vajt imao 15 godina, postao je beskućnik. Napustio školu u devetom razredu i samo je znao da čita

  • 4

Nekada beskućnik, Erik Vajt, sada je vlasnik "Zideco Construction", kompanije koja gradi prave male plaže u dvorištima milionera.

Za njega odrastanje nije bilo lako. Kada je Vajt imao 15 godina, postao je beskućnik. Napustio je školu u devetom razredu i samo je znao da čita.

U jednom intervjuu on je rekao kako jedva može da napiše svoje ime, a onda je pukim čudom našao posao i sve se preokrenulo.

Počeo je da radi za lokalnu građevinsku kompaniju, koja mu je dala priliku da vrati sve dugove. Onda se zaposlio kao mehaničar u "Fordovom" predstavništvu, ali je rekao da ne voli taj posao - i napustio ga.

Kako je Vajt bio izuzetno ambiciozan, nastavio je da radi sa raznim građevinskim kompanijama. Takođe je shvatio kako kompanije funkcionišu.

Njegova strast i radna etika bile su neverovatne. Na kraju je odlučio da pokrene sopstvenu kompaniju, biznis sa bazenima pod nazivom "Cool Pools". Tada je došao Zideco Construction, kompanija koja pravi bazene tako da liče na male plaže. Voda je kristalno plava i imaju pesak koji ih okružuje.

Svaki bazen je potpuno prilagodljiv i opremljen dodacima, uključujući otvorene kuhinje, ležaljke, kišobrane i mreže za odbojku.

Vajt od ovog biznisa svake godine zaradi milione, ali, koliko košta jedna konstrukcija?

- Prosečna cena košta oko 40.000 dolara. Svaki ribnjak koji radimo prilagođen je za to područje i za kupca. To nije nešto što se može obaviti za jedan dan. Oni su pravi rad urađen s ljubavlju - kaže Vajt.

Njegova kompanija, takođe, radi i drenažu i nasipe za domove koji imaju mogućnost da budu poplavljeni.

VIDEO: Da nije možda previše?! Ovako bahata deca bogataša proslavljaju Božić

(Telegraf.rs/linkedin.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    21. jul 2019 | 16:13

    Kao naši političari. Nekada golje sad milioneri.

  • M

    21. jul 2019 | 19:21

    Pa sta je radio do 9tog razreda ako je samo naucio da cita i jedva da se potpise ??

  • Ратни злочинац

    21. jul 2019 | 19:04

    И кад се пробудио

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>