• 0
 ≫ 

Nisan gasi više od 10.000 radnih mesta širom sveta

 ≫ 

Nisan je u maju najavio da će ugasiti oko 4.800 radnih mesta širom sveta

  • 0

Japanski proizvođač automobila Nisan Motor planira da ugasi više od 10.000 radnih mesta na globalnom nivou, u nastojanju da napravi zaokret u poslovanju i vrati se uzlaznom trendu, izvestila je danas agencija Kjodo.

Ovo dodatno smanjenje radnih mesta, koje uključuje i opciju prevremenog penzionisanja, dolazi nakon što je Nisan u maju najavio da će ugasiti oko 4.800 radnih mesta širom sveta, navodi Kjodo pozivajući se na izvore iz kompanije.

Nisan ima oko 139.000 zaposlenih širom sveta.

Prema japanskoj novinskoj agenciji, ovaj proizvođač automobila bi trebalo sutra da objavi rezultate poslovanja za drugi kvartal.

Automobili, Nissan Juke

Foto: Wikipedia/Vauxford

Portparol Nisana izjavio je da kompanija ne želi da komentariše medijske vesti.

Akcije Nisana su porasle na jutrošnjem trgovanju na Tokijskoj berzi za 0,85 odsto.

Kompanija je već duže vreme pod pritiskom. Nisan je izvestio nedavno da je zabeležio godišnji pad dobiti iz poslovanja od 44,6 procenata u 12 meseci, zaključno sa 31. martom 2019., zbog, kako je navedeno, nepovoljnog poslovnog okruženja s obzirom na to da je prodaja automobila u Sjedinjenim Državama značajno opala.

Za tekuću fiskalnu godinu, Nisan je predvideo pad profita od skoro 28 posto.

Nisan je u poslovnom savezu sa francuskim proizvođačem automobila Renoom, koji u japanskoj kompaniji poseduje 43 odsto akcija.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>