• 0
 ≫ 

Šest poslovnih odluka koje bi trebalo da ostvarite do kraja 2019.

 ≫ 

Tek jedan pogled na kalendar potvrđuje onu da vreme zaista brzo leti, jer još imamo utisak kao da smo juče uživali u prazničnim slavljima.

  • 0

Početak drugog dela godine ujedno je i sjajan podsetnik da je sada pravo vreme da preostale mesece iskoristimo za ozbiljan pogled na naše ciljeve i postavljanje rezolucija koje ćemo kroz pomno isplanirane korake uskoro i ostvariti.

Kako bi ovu godinu prepunu predivnih uspomena i novih poznanstava završili u odličnom tonu, evo šest poslovnih ciljeva koji će 2019. godinu učiniti još uspešnijom i posebnijom.

Izađite iz zone komfora

Često, upravo zbog pozitivnih rezultata koje postižemo na radnom mestu, kreiramo provereni raspored koji ne dozvoljava izlazak iz komfor zone. Vreme je da to i promenimo. Razmislite koje bi vam dodatne veštine i te kako pomogle na radnom mestu – poput programiranja, grafičkog dizajna ili marketinga na društvenim mrežama i narednih šest meseci uložite u pristupačne ili besplatne kurseve koji će vam pomoći da napravite korak napred u razvoju karijere.

Proširite networking mrežu

Konferencije, after work druženja, radionice, seminari… sve su to poslovna događanja koja uz talas kreativnosti i inspiracije donose i nova poznanstva koja će vam doneti nove saradnje. Pokušajte svakako da poslovno druženje iskoristite za upoznavanje novih ljudi, a ako istih nema u vašoj blizini, vi organizujte jedno.

Preduzmite korke ka unapređenju

Priključite se novom projektu unutar kompanije u kojoj radite, dogovorite sastanak s nadređenima kako biste im rekli vaš cilj ili se prijavite za mentoring. Sve su to mali koraci koji će vam pomoći da budete korak bliže poziciji o kojoj sanjate.

Uspostavite saradnju sa “teškim” saradnicima

Verovatno i vi u kancelariji imate jednu osobu s kojom se teško sporazumevate ili imate poteškoće kada je u pitanju vaš timski rad. Kroz narednih nekoliko meseci pokušajte s njima započeti dijalog koji će naredne eventualne saradnje znatno okakšati.

Usavršite prezentacione veštine

Bez obzira na kojem mestu radite, strukturirano govorništvo i jasna prezentacija su veštine koje će vam trebati – kada predstavljate novi projekt, tražite povišicu, želite prodati određenu uslugu ili jednostavno, istaknuti se u timu. Trebalo bi da znate kako pravilno organizovati i iznositi sadržaj o nekoj temi na svima razumljiv način, ali i kako odgovoriti na neprijatna pitanja. Neka vam kao mentor posluže govori i prezentacije uspešnih menadžera koji su usavršili ovu veštinu, a koje možete pronaći online.

Čitajte poslovne knjige

Audio knjiga, knjiga s police drage koleginice ili novi naslov iz knjižare – svaki mesec pokušajte da naučite nešto novo o poslu kojim se bavite i dodatno se motivišite za sve #girlboss avanture koje vas čekaju.

VIDEO: Svet i Evropa su gladni automobilskih guma, a Japanci će ih hraniti iz Srbije

(Telegraf Biznis/Bonjour)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>