Srbin na listi budućih milijardera i među četiri najuspešnija mlada preduzetnika istočne Evrope

Budući milijarder je osnivač Nordeusa

Preduzetnici Branko Milutinović iz Srbije i Mate Rimac iz Hrvatske, našli su se na listi najuspešnijih mladih preduzetnika i budućih milijardera na području istočne Evrope, koju je objavio sajt Slavorum.

Milutinović je poznat kao osnivač Nordeusa, kompanije za razvoj mobilnih igara koja važi za jednu od najbrže rastućih u Evropi. Milutinović je osim po inovacijama poznat i po humanitarnom radu širom Srbije.

Rimac je posebno privukao pažnju javnosti nakon što je njegov startap, Rimac Automobili, privukao pažnju globalnih giganata, kompanija KIA i Hyundai, koji su u taj biznis nedavno uložili oko 80 miliona evra. Ta  investicija pogurala ga je na sam vrh liste najbogatijih Hrvata.

Na popisu mladih bogataša se našao i Konstantin Rangelov iz Bugarske, koji svojom kompanijom Dronamic omogućava avionski prevoz proizvoda do 350 kilograma u kratkom vremenskom periodu.

Poslednji na listi je Rostislav Knap iz Poljske, koji je kao veliki stručnjak u finansijama i biznisu pokrenuo CallPage, online servis koji prati ponašanje i aktivnosti korisnika na internet stranicama.

Prema pisanju Slavoruma, njihovo poslovanje uvek je na putu prema gore i mogli bi postati veliki globalni ‘igrači’.

(Telegraf Biznis/Slavorum)

Tagovi: Branko Milutinović, Milijarderi, noredus, Rimac automobili

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (4)
Poređaj komentare:
 • Ћ
  ЋупричанинSWE

  Браво, само напред!!!

 • I
  iva

  Sada mu samo preostaje da se sacuva od nasih starleta.

 • S
  sonja

  Kakav osvežavajući članak. Ih da ih je više.