• 1
 ≫ 

10 najbogatijih muzičara svih vremena

 ≫ 

Predstavljamo vam listu 10 najbogatijih muzičara ikada

  • 1

Uvek je zabavno videti da li se lista 10 najbogatijih muzičara promenila u odnosu na prethodnu godinu.

Podaci za ovu godinu su u toku. Sudeći po ovim muzičarima, moguće je zaraditi ogromnu količinu novca baveći se muzikom. Predstavljamo listu najbogatijih muzičara svih vremena.

Endru Lojd Veber

Endru Lojd Veber

Printskrin: Youtube/575goofy

Neto zarada: 1,28 milijarde dolara

Možda ne znate njegovo ime, ali sigurno znate njegovu muziku. Brodvej je maltene sinonim za Vebera.

Lojd Veber je postigao veliki uspeh, sa nekoliko mjuzikala koji se izvode više od decenije, kako u londonskom Vest Endu tako i na njujorškom Brodveju. Komponovao je 13 mjuzikala, ciklus pesama, set varijacija, muziku za dva filma i misu Rekvijem. Dobitnik je brojnih priznanja, uključujući i titulu sera 1992, sedam Toni nagrada, tri Gremija, Oskar, Emi, sedam nagrada Olivije, Zlatni globus.

Pol Makartni 

Rijana, Pol Makartni

Foto: Tanjug/AP/John Shearer/Invision

Neto zarada: 1,2 milijarde dolara

Nema šanse da na ovoj listi ne nađete člana čuvene grupe "The Beatles Pola Makartnija. Polova pesma "Yesterday" je najatraktivnija pesma svih vremena, koju je remiziralo više od 2200 izvođača i bendova. Prijavljeno je da on poseduje preko 25 000 autorskih prava. Takođe je vitez i nagrađivan je na svaki mogući muzički način.

Ginisova knjiga rekorda dva puta je priznala Pola Mek kartnija kao najcenjenijeg kompozitora i izvođača u muzici, kao i najuspešnijeg tekstopisaca ikada.

Džej Zi 

Džej Zi, Šon Karter

Foto: AP/Tanjug

Neto zarada: 1 milijarda

Osvojio je 19 Gremi nagrada, prodao preko 100 miliona ploča i pokrenuo uspešnu kompaniju za prodaju odeće "Rocavear" i diskografsku kuću "Roc-A-Fella" Records. Nakon što je oženio Bijonse njihovo ukupno bogatstvo iznosi preko milijardu dolara.

Herb Alpert 

Herp Alpert

Foto. Wikipedia/eBay

Neto zarada: 880 miliona dolara

Hubert Alpert i "Tijuana Brass band" osvojili su 9 Gremija, 14 overenih Platinum albuma i još 15 Zlatnih albuma. Njegova ukupna prodaja je preko 72 miliona albuma širom sveta! Alpert je "A" u "A&M Records", što nesumnjivo doprinosi njegovom neverovatnom bogatstvu. Prodao ga je 1987. za prijavljenih 500 miliona dolara zajedno sa svojim partnerom Džeri Mosom. Kasnije su tužili drugu stranu za kršenje ugovora i dobili dodatnih 200 miliona dolara. Izdao je liniju parfema.

Šon Kombs - Paf Dedi 

Šon Kombs, Pi Didi, Paf Dedi

Foto: AP/Tanjug

Neto zarada: 820 miliona dolara

Paf Dedi ili Pi Didi, Pafi, Didi, Šon Kombs, Šon Džon, itd. Ova vrsta marketinga ga izdvaja. Svi možemo da učimo od ovog majstora, koji je na šestom mestu na ovoj listi. Napravio je sopstvenu producentsku kuću "Bad Boy Entertainment", lansirajući zvezde poput The Notorious B.I.G. i Mase. Ostali uspesi uključuju njegovu liniju odeće "Sean John", liniju parfema i hit televizijsku emisiju "Making the Band" na MTV-u.

Kao i mnogi najbogatiji ljudi na svetu (Stev Džobs, Bil Gejts, Kanje Vest, itd.), Paf Dedi je takođe napustio fakultet.

Selin Dion

Selin Dion i suprug Rene Anželil

Foto: AP/Tanjug

Neto zarada: 800 miliona dolara

Nije ni čudo što je Selin Dion na top 10 listi. Ona je najbogatija muzička umetnica u Kanadi svih vremena nakon što je prodala preko 200 miliona ploča! Nakon njenog čuvenog hita koji je snimila za Titanik, ona je iskoristila prednost, pokrenula popularnost i došla pravo na top 10 listu najbogatijih! Objavila je albume na francuskom i engleskom jeziku, pobedila u bezbroj takmičenja i drži rekord za najveći broj održanih koncerata svih vremena, gde u Las Vegasu zarađuje 500.000 dolara po nastupu. Izvela je svoj 1000. koncert u Las Vegasu 2016. godine.

Dr. Dre

Dr dre, reper

Foto: Profimedia

Neto zarada: 800 miliona dolara

Dr. Dre je objavio samo 2 albuma pod svojim imenom. On je uglavnom gostujuća zvezda, plodan producent i tvorac kompilacija. Malo muzičara ima moć da stvori druge zvezde, a on je možda i najsnažniji u SAD-u. Kao i mnogi, Dr. Dre je imao i neke glumačke uloge koje su mu donele mnogo novca.

Bono 

Bono Voks, U2, koncert

Foto: AP/Tanjug

Neto zarada: 700 miliona dolara

Pevač grupe U2, pored toga što je pevač i muzičar, takođe je i rizični kapitalista, filantrop i biznismen. On je toliko veliki za irski narod da je bio meta terorističkih pretnji i akcija. Kao i mnogi na ovoj listi, Bono je nagrađen viteškim redovima.

Hulio Iglesias

Hulio Iglesijas

Foto: AP/Tanjug

Neto zarada: 600 miliona dolara

Hulio je prodao preko 250 miliona albuma širom sveta. Njegov prvi album objavljen je 1969. godine, a godinu dana kasnije objavio je drugi, a poslednji je izdao 2017. godine. Na planeti jedva postoji zemlja na kojoj nije proglašen za najpopularnijeg izvođača. Priča se da je izveo preko 5000 koncerata.

Madona 

Madona

Foto: AP/Tanjug

Neto zarada: 590 miliona dolara

Ova dama je u igri dugo vremena, stvarajući pop hitove još od 80-ih godina, doživljavajući sve uspone i padove sa kojima je industrija suočena tokom godina. Pored svog muzičkog angažmana, ona je glumica koja je osvajila Zlatni globus, autor nekoliko dečijih knjiga, modna dizajnerka, vlasnica Maverick Recordsa. Pravo bogatstvo potiče iz neumornih gostovanja, svirajući više živih emisija nego bilo koja druga muzičarka ikad, što je čini pevačicom koja je išla na najveći broj solo turneja širom sveta.

(Telegraf Biznis / ledgernote.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>