• 0

Šangaj dobio generalnog direktora noćnog života

Šangaj je predstavio smernice za podsticanje noćnog života

  • 0

Noćni život počeo je da cveta u velikim kineskim gradovima. Šangaj je predstavio smernice za podsticanje noćnog života u aprilu, pa je tako grad dobio i novo radno mesto – generalnog direktora noćnog života.

Iako je Šangaj grad koji nikada ne spava, gradskim podsticajnim merama noćnog života dodatno je razbuđen. U Huangpu oblasti, Jujuen poslovni park ima i drevnu lepotu i moderne atrakcije, i tipični je predstavnik šangajske ekonomije noćnog života.

Od 1. avgusta radno vreme Jujuen parka je produženo, što je privuklo više ljudi. Ujedno, Huangpu je prvi urbani distrikt u Šangaju koji ima generalnog direktora noćnog života, a on svoje pomoćnike i savetnike.

Generalni direktor noćnog života Hu Đunđije kaže da je produžavanje radnog vremena Jujuen parka privuklo nove potrošače, ali smatra da je ključ noćne ekonomije u različitim sadržajima u svakom regionu.

- U internacionalnoj metropoli kakav je Šangaj, karakteristični sadržaji mogu da se nađu u svakom poslovnom okrugu. Za Jujuen park, to je kultura. Ostvarili smo saradnju sa nekim domaćim modnim markama koje ističu kinesku kulturu u svom dizajnu - objašanjava Hu.

Druga poslovna zona Šangaja, Sintijendi, koju posebno vole mladi, ima mnogo restorana, barova, malih muzeja, prodavnica sa suvenirima i galerijama.

Sangaj, Kina Šangaj, Kina. Foto: Wikimedia Commons/dawvon

- Poslednjih mesec dana, otkako je krenulo letnje vreme, imali smo 1,5 puta više gostiju nego kada smo otvorili bar prošlog novembra - priča barmen Jang Ćihao.

I životinje doprinose noćnoj ekonomiji

U ekonomiji noćnog života od ovog vikenda učestvuje i šangajski Park divljih životinja, koji je posetiocima ponudio noćne obilaske. Osvetljenje u zoo-vrtu postavljeno je tako da imitira mesečinu, a deluje da su, osim posetilaca – noćnih ptica, zadovoljne i prave životinje.

- Tokom noćne posete oseća se drugačija atmosfera u zoo-vrtu. Bolje shvatamo navike životinja noću i vidimo kako se razlikuju u odnosu na dnevnu rutinu - kaže posetilac zoo-vrta.

Tigrovi skaču da uhvate meso koje visi iznad bazena sa vodom. Manje životinje poput pustinjskih lisica i rakuna znatno su tiše, ali deluje da uživaju u noćnoj hladovini, omiljenoj hrani i akrobatskim vežbama.

- Ako imate dovoljno sreće, možete videti neke aktivnosti lavova i tigrova koje ne mogu da se vide na televiziji. Na primer, kako se udvaraju- navodi zamenik menadžera Parka divljih životinja u Šangaju Čung Ji.

Više od 5.000 životinja susretaće se sa posetiocima tokom noćnih obilazaka. One kojima noćne aktivnosti ne prijaju, poput bijelih lisica, neće biti uznemiravane.

Ekonomiju noćnog života, osim Šangaja, podstiču i drugi veliki kineski gradova, poput Pekinga i Tijenđina, a vlasti se nadaju da će veća potrošnja doneti nove velike prihode.

(Telegraf Biznis / bankar.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>