• 6

Tviter obračun: Srpski privrednik misli da ne treba ograničiti radno vreme, nisu mu oprostili

Svako normalan želi da zaradi što više - da li ste saglasni?

  • 6

Polemika o radnom vremenu, i tome da li ga treba skratiti vodi se i našoj javnosti. Međutim, jedna je prerasla u pravi tviter obračun, posle tvita jednog od poznatih srpskih privrednika.

- Ljudi koji žele da ograniče radno vreme nisu normalni. Svako normalan želi da zaradi što više - napisao je na svom Tviter profilu predsednik Upravnog odbora "Mona Hotel Management" Tomislav Momirović.

To je izazvalo lavinu komentara, pa je Momirović, kako priznaje, odgovarao na njih više sati.

On svoj stav brani time da "ukoliko želite nešto da napravite od svog života, morate da radite minimum 12 sati, 6 dana u nedelji". Takođe, navodi i da većina mladih danas između poslovne incijative i slobodnog vremena biraju ovo drugo.

Tviteraši su mu iglavnom zamerili na stavu, tvrdeći da je preteran, odnosno da danas zaposleni ne treba da bude rob svog posla.

Ima i onih koji ga pozivaju na članove iz Opšte deklaracije o ljudskim pravima.

VIDEO: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    Bravo ,konkretno radim kao tri mazge i nista od para sa visokom stručnom spremom,ni pauzu ne koristim.

  • Sajla

    Mislim da čovek misli na one ljude koji žele da stvaraju, da imaju više, da osnuju firmu, da se kontinuirano obrazuju, da.....Za goli život, zna se koliko je rada potrebno, mada ruku na srce, među poslodavcima je mnogo više onih koji bi na tuđoj grbači i jeftinoj radnoj snazi postizali sve napred navedeno. Ali kod nas to mora da se promeni, jer sramota je da u 21. veku govorimo o robovlasničkim odnosima.

  • Mrak

    Nek ti deca rade 12 sati na gradjevini i to 6 dana...pa nek budu uspesni

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke