• 1
 ≫ 

Top 5 poslova koje ovog leta možete da radite u gaćama

 ≫ 

Teško je disati na ovim vrućinama a kamoli raditi, i poslodavci su toga svesni.

  • 1
spasilac

Foto: Pixabay

Neki skraćuju radno vreme kada sunce najjače greje, drugi dozvoljavaju opuštenije odevanje, dok većina svakako ne odustaje od svoje korporativne kulture i dres koda.

Trenutno, hiljade sezonaca u Srbiji, najčešće penzionera i nezaposlenih bere maline, prodaje kokice ili radi na građevini. Oni moraju, što zbog prirode posla, što zbog pravila poslodavaca, ali i da bi se zaštitili od vrućine, da nose određenu unioformu, ili bar da pokriju telo da im ne bi izgorelo.

Ipak, rad na plus 40 je mnogo lakši kada znaš da to radiš iz određenog razloga – voda, plaža, kej... Odnosno, ima i srećnika kojima je ovog leta za posao dovoljan samo jedan odevni predmet - šorts ili gaće, kako više volite da  ih zovete.

Evo nekoliko poslova za koje vam ovog leta ne treba mnogo odeće:

Spasilac

Bilo na bazenu, reci, jezeru, ovo je jedan zanimljiv sezonski posao. Najveća prednost je i za razliku od kolega sa malinama, imaju bar suncobran.

Instruktor

Najčešće skijanja na vodi, daske za surf...lista je duga, ali svakko raste tražnja za ovim poslom kako raste i popularnost "vratolomija" na vodi.

Promoter

Mnogima je u opisu posla da na plažama ili keju budu opuštenije obučeni, zavisno od akcije/proizvoda koji promovišu. Kada kažemo "opuštenije", mislimo na odevnu kombinaciju koja dozvoljava dužinu iznad kolena

Policajac na biciklu

Našli su se na našoj listi jer se razlikuju od "običnih". Naravno, i ovi policajci obavljaju iste poslove, samo na biciklima. Biciklističke policijske patrole tokom letnjih meseci obilaze obalu Savskog jezera i područje Ade Ciganlije. Ono što ih izdvaja jeste uniforma prilagođena specifičnom načinu obavljanja poslova, a ključnu razliku predstavlja nošenje bermuda umesto pantalona koje imaju drugi policijski službenici.

Foto modeli

Mnoge kompanije rade kampanje upravo u letnjim mesecima, a modeli su često samo u kupačćim kostimima.

Da li ste se vi setili nekog sličnog posla? Pišite nam u komentarima.

VIDEO: Suljo je najbolji perač prozora od koga svaka žena treba da uči

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>