• 7
 ≫ 

Traže pedijatra u Hrvatskoj, plata skoro 2.000 €, stan i bonus ali niko se nije prijavio

 ≫ 

Ima zainteresovanih iz susednih zemalja, ali oni nemaju odgovarajuće licence

 • 7

Nijedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude platu od 14.000 kuna neto (1.900 evra), stan od 55 kvadrata kao i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Oglas je na društvenim mrežama raspisan kako bi se dobio uvid u interes za to radno mesto.

Za radno mesto je potrebno raspisati konkurs nakon što ga odobri Ministarstvo zdravlja. Ono je preduslov za raspisivanje konkursa. Cilj oglasa postavljenog na društvenoj mreži bio je uvid interes za to radno mesto.

- Oglas je izašao pre petnaestak dana, a nijedan lekar iz Hrvatske se nije javio. Mi ćemo objaviti kako tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo videti šta će se dogoditi i hoće li se neko javiti - rekao je portparol Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni da dođu da rade u Dubrovnik tako da zasad ima nešto zainteresovanih iz susednih zemalja poput BiH, Crne Gore i Srbije.

- Međutim ti lekari nemaju licence za rad u Hrvatskoj - rekao je Bazdan koji smatra kako nema dovoljno lekara ni pedijatara, a oni s kojima su razgovarali su 'izuzetno zadovoljni uslovima.

Smatra, pak, kako ljudi u Hrvatskoj nemaju posebno naviku useljenja u neki drugi grad zbog posla što je čest slučaj u razvijenijim evropskim državama.

VIDEO: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis/Dubrovački dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sigurna

  21. avgust 2019 | 15:26

  Ovo je neto plata bez nocnih smena... kasno su se setili da plate budu na tom nivou... kad su već svi lekari otišli... šta li tek nas čeka :( sa našim netom od nepunih 600eur :(

  19
  3

  Podelite komentar

 • Mix

  21. avgust 2019 | 16:58

  Kod nas je zdravstvo najgore samo drzava to krije...bedno do kraja

  13
  0

  Podelite komentar

 • lea

  21. avgust 2019 | 15:08

  U Splitu u europskoj uniji u bolnicu treba da nosis posteljinu , peskire i toaletni papir a zena koja nosi hranu deli tablete usput samo da se zna.

  6
  8

  Podelite komentar