• 7

Traže pedijatra u Hrvatskoj, plata skoro 2.000 €, stan i bonus ali niko se nije prijavio

Ima zainteresovanih iz susednih zemalja, ali oni nemaju odgovarajuće licence

  • 7

Nijedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude platu od 14.000 kuna neto (1.900 evra), stan od 55 kvadrata kao i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Oglas je na društvenim mrežama raspisan kako bi se dobio uvid u interes za to radno mesto.

Za radno mesto je potrebno raspisati konkurs nakon što ga odobri Ministarstvo zdravlja. Ono je preduslov za raspisivanje konkursa. Cilj oglasa postavljenog na društvenoj mreži bio je uvid interes za to radno mesto.

- Oglas je izašao pre petnaestak dana, a nijedan lekar iz Hrvatske se nije javio. Mi ćemo objaviti kako tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo videti šta će se dogoditi i hoće li se neko javiti - rekao je portparol Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni da dođu da rade u Dubrovnik tako da zasad ima nešto zainteresovanih iz susednih zemalja poput BiH, Crne Gore i Srbije.

- Međutim ti lekari nemaju licence za rad u Hrvatskoj - rekao je Bazdan koji smatra kako nema dovoljno lekara ni pedijatara, a oni s kojima su razgovarali su 'izuzetno zadovoljni uslovima.

Smatra, pak, kako ljudi u Hrvatskoj nemaju posebno naviku useljenja u neki drugi grad zbog posla što je čest slučaj u razvijenijim evropskim državama.

VIDEO: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis/Dubrovački dnevnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    Pa trazice i kod nas i lekare i tehnicare. Masovno odlaze jer su plate male med. Tehnicari a posao odgovoran i tezak. Vazno je da politicari povecavaju plate. Sestrama sad ce da povecaju, kad vise niko nece da radi u Srbiji. Zasto ce da rade za bednu platu u bolnicama kao zatvorima, kad ce u Nemackoj ili drugde, da ima i platu i dobru penziju.

  • Svašta

    Ne znam samo kako normalan pedijatar i može pomisliti da ide u ndh da radi tako odgovoran posao. U slučaju nesrećnog ishoda ne bi ga ni Bog spasio. Ujke bi jedva dočekali da ga sliste sa lica Zemlje.

  • Pera

    Cuj, nemaju licencu. Sada nam I birokrarija odreduje buducnost. Svasta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke