• 11

Balkanac skratio radno vreme radnicima i profitirao

Radnu sedmicu skratio je na pet dana iako je bio ubeđen da će posao opasti

  • 11

Vlasnik bihaćkog auto-servisa "Bagrameli" odlučio je pre godinu dana da ukine radnu subotu. Na taj potez odlučio se zbog narušenog zdravlja i sebe i radnika kao i želje da više vremena provedu sa porodicama.

Radnu sedmicu skratio je na pet dana iako je bio ubeđen da će posao opasti. Kako sam kaže – nikakav novac nije bio vredan zdravlja.

Ali kako Elvir Bagrameli kaže umesto pada prometa - došao je rast, mušterije su se prilagodile, a posla ima više nego ikada.

Fejsbuk statusom koji je objavio, kako sam kaže, hteo je da zahvali mušterijama na razumevanju ali i da motiviše i druge poslodavce da učine isto i tako radnicima ostave više vremena za porodicu koja najviše trpi zbog radnih vikenda.

Kompletan Bagramelijev status možete pročitati u nastavku.

Kocnice, Mehanicar, Majstor, Popravka, Servis, Tocak

Foto: Pixabay.com

- Pre otprilike godinu dana sam odlučio da ukinem radnu subotu… nije više išlo, pritisak posla je bio velik a nedelja se nije znala da li pre svane ili smrači i hajde opet ponovo… Narušilo se zdravlje, i fizičko i psihičko, kako kod mene tako i kod radnika. U početku me bio strah hoće li opasti posao, subotom je dolazilo dosta mušterija koji nisu mogli preko radnih dana ali odlučio sam pa šta bude.

Produžili smo radno vreme radnim danima do 17h da kompenzujemo 'izgubljene' sate. A ono, vidi vraga, umesto pada prometa došao je rast. I to znatan.

Hvala svim našim mušterijama koji su se prilagodili nama i dali svoju podršku poštujući novo radno vreme. Sad, ne pišem ovo da bi se lajkovalo i komentarisalo svaka čast i ostalo… Nije to cilj objave.

Cilj je da pročitaju kolege privatnici i da se odluče na isti korak, onaj ko može a može ih dosta.

I ja sam kontao da neću moći ali sam se drznuo i na kraju još i profitirao. Puno je lakše kad čovek pusti mozak na pašu dva dana zaredom, ostaje više vremena za porodicu koja je ionako najviše trpela sa našim izostancima.

Prođe život u trci za parama a na kraju ih u starosti potrošimo na krpanje urušenog zdravlja, ako se i dočeka starost ikako… Nije vredno, verujte…", napisao je ovaj Bišćanin.

VIDEO: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis / www.nezavisne.com)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    Ko radi umire od gladi

  • Sibin

    Privatnici U Srbiji bi radniku dusu uzeli, kakvo skracivanje radnog vremena????!!!!!

  • Goksi

    Cudno prezime imas da bi se zvao Elvir..sta si ti, Italijan?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke