• 5

Sajam zapošljavanja na Paliluli

​Gradska opština Palilula i Nacionalna služba za zapošljavanje organizovale su danas u Centru za kulturu "Vlada Divljan" sajam zapošljavanja na kome je 27 poslodavaca ponudilo 1 163 radna mesta

  • 5
Sajam zapošljavanja

Foto: Promo

​Sajam je obišao predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić koji je tom prilikom rekao da su tražena sva zanimanja, od mašinskih tehničara i inženjera, profesora engleskog jezika, diplomiranih ekonomista, diplomiranih pravnika, do higijeničara, magacionera i ostalih profila radnika.

​- Mi kao Opština gledamo da imamo najbolje moguće odnose sa svim privrednim subjektima na teritoriji naše opštine. Podatak koji je važan za našu opštinu jeste, da u ovom trenutku ima oko 6 510 nezapolslenih sugrađana. U odnosu na isti period prošle godine to je oko šest odsto manje nezaposlenih, što je zaista rekordno smanjena nezaposlenost na našoj teritoriji i u ovom delu Beograda, i to sve uz pomoć ekonomske politike koju vodi Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Jovičić.

Sajam zapošljavanja

Foto: Promo

​On je istakao da se smanjenje nezaposlenosti očekuje još više od 2020. i 2021. godine kad zaživi industrijski park na terotoriji opštine Palilula koji će privući strane investicije.

​- Mi očekujemo nekoliko hiljada radnih mesta u naredne tri godine na potezu leve obale Dunava. Takođe, blok 5 koji se sprema na teritoriji naše opštine, a to je potez Reve, odnosno Krnjače gde će preko 100 hektara građevinskog zemljišta biti u upotrebi, da privučemo određene kompanije poput "Meite" u Obrenovcu. Ukoliko bismo to uradili u naredne dve-tri godine, mi gotovo da nećemo imati nezaposlenost na našoj teritoriji. To je otprilike kao što izgleda Stara Pazova, Inđija i mnoge druge opštine koje se nalaze pored autoputa. Naša opština,zbog obilaznice oko Beograda i novog autoputa sa šesttraka, koji prolazi kroz našu opštinu i pravi obilaznicu do Krnjače gde će se graditi novi most 2021. godine preko Ade Huje, obezbediće da budemo jedna od najatraktivnijih opština u Beogradu za privlačenje domaćih i stranih investicija i za otvaranje novih radnih mesta - istakao je predsednik opštine Palilula.

Sajam zapošljavanja

Foto: Promo

​Dobrosav Marić direktor Filijale Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje je rekao da na sajmovima koje organizuju sa gradskim opštinama posao nađe oko 30 odsto učesnika sajmova u direktnoj kominikaciji sa poslodavcima.

​On je najavio da će od nove godine Nacionalna služba za zapošljavanje, pored evidentičara u uslužnom centru u Borči imati i dva savetnika, koji će nezaposlenim licima sa teritorije leve obale Dunava omogućiti da se bolje informišu o novim radnim mestima i da neće morati da dolaze u Službu na Gundulićevom vencu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lepimica

    11. oktobar 2019 | 18:14

    Prodavac na terenu. Ili ti idi od vrata do vrata i nudi proizvode za zaradis neki procenat od tih prodaja.

  • Rastko

    11. oktobar 2019 | 20:17

    Sajam zaposljavanja je legalna trgovina robljem.

  • Acs

    11. oktobar 2019 | 18:13

    Vidi ga ovaj limar.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>