• 0

Objavljena lista 100 najboljih izvršnih direktora, izostala poznata imena

Među 35 najboljih menadžera na vrhu svetskih kompanija, prema Harvadu, samo su tri žene

  • 0

Dugogodišnji predsednik Uprave američke informatičke kompanije "Nvidia" Džensen Huang (56) proglašen je u ovogodišnjem izboru magazina "Harvard Biznis rivju" za najboljeg izvršnog direktora na svetu za 2019. godinu, piše "Biznis insajder".

Nuang predvodi listu 100 najboljih predsednika uprava na svetu u ovogodišnjem izboru poslovnog magazina koji izdaje ugledni univerzitet.

I drugi na ovogodišnjoj Harvard listi Mark Benof, na čelu je IT diva, Salersforsa, dok je treći Fransoa Henri Pino, predsednik Uprave Keringa, trgovca luksuznim modnim brendovima.

Bernard Arnault/Bernar Arno Bernard Arno; Foto: Tanjug/AP

Među najboljih deset izvršnih direktora na svetu u ovom izboru još su i Ričard Templeton (predsednik Uprave Texas Instrument), Iglasio Galan (Iberdorla, Španija, oprema za energetiku), Šantanu Narajen (Adobe), Ajaj Banga (Masterkard), Johan Tij (belgijska KBC banka i osiguranje), Sataja Nadela (Majkrosoft) i Bernard Arno (LVMH).

Među 35 najboljih menadžera na vrhu svetskih kompanija, prema Harvadu, samo su tri žene. Reč je o Nensi Mekkinstri, Lisi Su I DebriKafaro.

Na listi nema nekih od vodećih svetskih menadćžera poput osnivača Amazaona Džefa Bezosa.

(Telegraf Biznis/Novac.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>