• 10
 ≫ 

Bliže se praznici - izračunali smo kako da spojite slobodne dane i namaknete što više odmora

 ≫ 

Našom računicom došli smo i do mogućih 12 spojenih slobodnih dana, naravno uz potencijalni dogovor

  • 10
Praznik, praznici, godišnji odmori, neradni dani Foto: Profimedia

Bliži nam se nova godina, i mnogi već razmišljaju o tome kako da spoje što više slobodnih dana tokom praznika. Ovo se posebno odnosi na one koji su malo ili nisu uopšte odmarali tokom prethodnih meseci.

Podsetimo, građani Srbije tokom 2019. godine imali su ukupno 12 prazničnih neradnih dana, od kojih je devet padalo na radni dan, a tri za vikend.

I nisu svi iskoriščeni, upravo nam sleduje jedan, poslednji za ovu godinu, a mi vam dajemo neke ideje kako možete da iskombinujete dane, i da napravite sebi mini odmor. Naravno, u dogovoru sa vašim kolegama i poslodavcem.

Posle radne jeseni u septembru i oktobru, sleduje nam upravo kratka pauza sredinom novembra.

Naime, ponedeljak 11. novembar je neradni dan jer se tada obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ako ste se do tad umorili od posla, pokušajte da izdejstvujete slobodne dane od 12. do 15. novembra i spojite čak 9 neradnih dana, od 9. do 17. novembra.

Letovanje, Odmor, Putovanja Foto: Pixabay.com

Ukoliko niste u mogućnosti, imajte na umu da je pre toga vikend, tako da i tri dana su nekada dovoljna za mali beg negde.

Kreće euforija oko Nove godine, a zvanično - slobodni dani ostaju 1. i 2. januar, odnosno sreda i četvrtak. Ipak, uz malo taktike i planiranja možemo da učinimo da se ova dva dana pretvore u nekoliko slobodnih.

Probajte da zamolite šefa i da iskoristite tri dana odmora u toj nedelji, pa tako uzmete odmor za 30 i 31. decembar, i petak (3. januar). Kada se to spoji sa dva dana koja nam daje država i sa vikendom pre i vikendom posle - eto pravog malog odmora.

Odmah zatim sledi nova nedelja i novi praznik, odnosno Božić, 7. januara koji pada u utorak. Ovde opet zavisi od vašeg umeća i pregovaranja i spremnosti na kompromis vašeg šefa.

Jedna od opcija je da uzemete dan odmora pa spojite sa prethodnom nedeljom (tako dobijete više od deset slobodnih dana), ili samo uzmete za tu nedelju "produženi vikend", zavisi i od vaših planova.

Mi smo vam dali neke ideje, a to tada, sigurni smo, naći ćete svoju računicu.

Video: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    5. novembar 2019 | 18:12

    Koji praznici, u maxiju radimo ko na robiji, glave dole i udri.

  • Ezra

    5. novembar 2019 | 15:29

    Po ustavu svaki gradjanin ima pravo na rad ,i to pravo pravo po ustavu privatnika ima da iskoristi i praznicnim danima i subotom i bogami i nedeljom

  • 🐴

    5. novembar 2019 | 14:46

    Dobar dan rođaci

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>