• 3
 ≫ 

Želite da budete preduzetnik, evo kako da osnujete firmu uz poresko oslobođenje

 ≫ 

Želite da se upustite u preduzetničke vode, ali još uvek niste sigurni kako da osnujete firmu, koja su vam prava, a koje obaveze, kako da dođete do sredstava za podršku biznisu i u čemu sve možete da pogrešite?

  • 3

 Korak po korak do poreskog oslobođenja

 

Odgovore na sva ova pitanja možete dobiti potpuno besplatno na edukativnim radionicama koje NALED organizuje širom Srbije, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Radionice traju dva dana, biće ih ukupno deset, a prva je već zakazana za 19. i 20. novembar u Beogradu u Mercure Belgrade Excelsior Hotelu od 10:00h do 16:00h (Kneza Miloša 5).

Radionice će biti organizovane pod sloganom Startuj legalno i namenjene su svima, a posebno mladima koji su tek završili školovanje ili nezaposlenima koji već duže vreme pokušavaju da nađu posao.

- Cilj je da se početnici u poslovanju  obuče da od starta posluju u legalnim tokovima. Zbog toga će na radionicama biti upoznati sa koracima koje treba da preduzmu prilikom otvaranja firme ili preduzetničke radnje, pravnim okvirom, poreskim zakonima i administrativnim procedurama koje je potrebno poštovati, sa osnovama finansija i izvorima finansiranja, ali i najčešćim greškama u prvoj godini rada – rekla je Irena Đorđević, saradnica za istraživanja u NALED-u.

Posebna tema radionica biće podsticajne mere, poput oslobođenja od plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja. Procena je da će korišćenjem mere poreskog oslobođenja, preduzetnik moći za godinu dana da uštedi gotovo 240.000 dinara, a osnivači privrednog društva i do 1,6 miliona dinara.

Radionice će biti organizovane u okviru projekta ‘’Podrška Vladi Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije 2018 - 2020’’ koji sprovodi NALED, uz podršku projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje “Reforma javnih finansija – finansiranje Agende 2030“, koji implementira GIZ.

Karavan Startuj legalno nastavlja preduzetnički put u Novom Sadu (26-27. novembar), Nišu ( 3-4. decembar) i Vršcu (16-17. decembar). Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla startujlegalno@naled.rs.

U narednoj godini, dvodnevne radionice su planirane u Smederevu, Boru, Užicu, Kragujevacu, Novom Pazaru i Leskovcu.

Za sve početnike u poslovanju NALED je pripremio i poseban Vodič i ilustrativni video o tome kako osnovati firmu i postati korisnik mere poreskog oslobođenja.

(Telegraf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    15. novembar 2019 | 21:05

    Ja sam otvorio pre 2 nedelje firmu za pr. I bez 6 meseci na birou ,ne mozes nista da ocekujes od jadne tzv banana zemlje. Mozda sam ipako treba pobeci preko. Videcemo ...

  • gile

    15. novembar 2019 | 22:12

    Mislim da je sve to lepo na papiru i tako kada serviraju. Ali stvarnost i realnost je surova. Jedini nacin da stvarno pomognu pocetnicima u biznisu je takav da ih oslobode prve god ili druge od svih dazbina. Kako bi stvorili obrtna sredstva kupili opremu i stali na noge i oformili sve na zdravoj bazi i jakom temelju. A ovako nisi ni krenuo da radis stizu samo racuni. A ti nisi ni naplatio prvu fakturu.

  • Spg

    16. novembar 2019 | 14:55

    Koji vic.. svako ko je preduzetnik zna da je ovo vic sto nude i pricaju. A jos pr sam da vodi knjige i podnese prijavu ahahahha.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>