• 4

Oni su bogati kao polovina sveta: Međutim, žene na ovoj listi nisu zaradile taj novac

2019. godina je nekima donela nove milijarde

  • 4

Najveća zarađena suma ove godina iznosi 35,5 milijardi dolara, a zaradio ju je Francuz Bernard Arno, vlasnik kompanije LVMH.

Milijarderi, infografika Foto: Telegraf, Tanjug/AP, Profimedia

Pod okriljem ove kompanije nalaze se brendovi kao što su Luj Viton, Dior i Moet&Šandon. LVMH je u novembru postigao dogovor o kupovini američkog draguljarkog diva Tifanija za više od 16 milijardi dolara.

Arno je sada težak 104 milijarde dolara i on je treći najbogatiji čovek na svetu.

Ipak, dve žene su ove godine stekle veće bogatstvo od Arnoa. Razlika je u tome što one to bogatstvo nisu zaradile.

MekKenzi Bezos stekla je 35,9 milijardi dolara, zahvaljujući razvodu od osnivača Amazona Džefa Bezosa. Ovaj razvod dobio je epitet najsupljeg razvoda na svetu, a bivša supruga osnivača Amazona je zbog toga postala 26. najbogatija osoba na svetu.

dolar, novac Foto: Pixabay.com

Druga žena koje je ove godina stekla veliko bogatstvo je Džulija Flešer Koh, udovica Dejvida Koha, bivšeg suvlasnika kompanije Koh Industiz, druge najveće privatne kompanije u SAD po prihodima.

Ona je sa svojih 62 milijarde nasledstva od pokojnog supruga postala 10. najbogatija osoba na svetu, i najbogatija žena. 

Vlasnik Zare Amansio Ortega u 2019. postao je bogatiji za 15,7 milijardi dolara, pa je sa ukupno 74,3 milijarde na šestoj poziciji liste bogataša.

Vlasnik Fejsbuka i Instagrama Mark Cukenberg ove godine zaradio je 26,7 milijardi dolara, i on je time sa svojih 78,7 milijardi dolara postao peta najbogatija osoba na svetu.

Varen Bufe, američki biznismen, ove godine je svom bogatstvu dodao 5 milijardi dolara, pa je sa sumom od 62 milijarde dolara na četvrtom mestu.

Na drugom mestu je Džef Bezos koji ima 111 milijardi, 13,6 milijardi manje nego prošle godine. On je jedan od retkih bogataša čije se bogatstvo ove godine smanjilo. Jedan od uzroka smanjenja njegovog bogatstva može biti i najskuplji razvod na svetu koji ga je zadesio.

džef bezos, amazon, milijarder Foto: Tanjug/AP

Najbogatiji čovek na svetu je Bil Gejts sa svojih 113 milijardi dolara. Na prvom mestu je do sada bio Džef Bezos, ali zbog finansijskih nevolja koje su zadesile Amazon ove godine, Gejts je opet prvi.

Video: Milijarder sa Forbsove liste u poseti Telegrafu

(Telegraf Biznis/BiznisInfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    28. decembar 2019 | 17:30

    Ja sam najbogatiji čovek na svetu! Imam zenu, dete, porodicu, svi smo zdravi, gladni nismo, goli nismo, imamo krov nad glavom i volimo se. Više mi ne treba.

  • Max

    28. decembar 2019 | 11:30

    Svaka ima cast. Ja ove godine uskekao samo 173.200 dinara 😲😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>