• 1
 ≫ 

Žensko preduzetništvo mora da izađe iz senke: 100 miliona dinara pomoći

 ≫ 

Najinovatiniji potencijal imaju Beograd i Novi Sad, ali inovacija ima u svim delovima Srbije

  • 1

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, izjavio je da će biti izvdvojeno 100 miliona dinara za razvoj i promociju ženskog inovacionog preduzetništva.

Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

FOTO: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

-Inovacije su budućnost Srbije i nešto po čemu je Srbija najprepoznatljivija u svetu, to je naš brend-, rekao je Popović na svečanosti upriličenoj u Vladi Srbije povodom uspešnog završetka drugog ciklusa programa za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva.

Istakao je da žene inženjeri iz Srbije učestvuju u programima koji su svetski priznati, i podelio im sertifikate za učestvovanje u programu. 

Nenad Popovic

Foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

U okviru programa, 171 žena je dobila usluge mentoringa, kroz 40 obuka je prošlo 880 žena, a više od 4.000 ih je dobilo edukaciju preko onlajn platforme.

Popović je izrazio zabrinutost zbog toga što, iako su aktivne u svim sferama života, sve manje žena se odluči da se bavi preduzetništvom, i tom prilikom je pozvao žene da se prijave na konkurse koji su im na raspolaganju jer veruje da će to podstaći kreiranje novih radnih mesta.

-Naredne godine ćemo za ovaj program nameniti još 100 miliona dinara i pozivam sve žene koje žele da se bave inovacijama da se ukljuce u programe-, rekao je Popović.

Marija Lukić, preduzetnica iz Čačka, rekla je da biti žena u preduzetništvu nije jednostavno, jer nije svaka ideja profitabilna. -Sertifikat o učešću u programu dosta znači. Zahvaljujem se ministarstvu i strukovnim udruženjima na podršci i davanju motivacije ženama da se bave inovacijama-, dodala je.

Biznis ćoše okupilo žene preduzetnice: Maca papučarica, Frajla i Jadranka pokazale kako uspešne vode biznis napravljen od starih zanata

Foto: Privatna arhiva

Ministar Popović je podsetio da je i tekuće godine za ovu aktivnost takođe bilo namenjeno 100 miliona dinara i da je 117 žena dobilo grantove za razvoj svojih inovacionih preduzetničkih ideja i unapređivanje poslovanja.

Video: IT osvajaju prelepe žene: Anđelina Petrović na velika vrata uvodi lepotu u Hi-techv

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inovativno

    27. decembar 2019 | 03:41

    To ima smiala, kako dalje, ko ce radjati djecu? Da ih proizvodimo ko plice, u inkubatoeima?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>