• 0

Odlazeći šef Ubera opet koketira sa Saudijskom Arabijom: Pokreće biznis s hranom

Kako smo nedavno pisali, američki milijarder više nije u upravnom odboru ove kompanije, ali je već osmislio novi startap - reč je o "cloud kuhinjama"

  • 0
Wolt aplikacija naručena hrana

Foto: Višnja Milić

Travis Kalanik rešio je da se posveti zanimljivoj biznis ideji, a ona podrazumeva virtuelne kuhinje koje rade preko aplikacija DoorDash i UberEast.

U okviru real estate kompanije "City Storage Systems", on je zakupio poslovni prostor - radno mesto za kuvara i za dostavljače hrane koji sve organizuju preko tableta. Kako se navodi, reč je o "pametnim kuhinjama" koje mogu imati sve što kuvaru treba - sudoperu, radnu površinu, internet i struju, ali bez "tradicionalnih" troškova održavanja.

"Cloud" kuhinje, kako se još nazivaju, postale su trend broj 1 u svetu ugostiteljstva i zato što ne podrazumevaju troškove, dozvole i silnu papirologiju za gradnju objekta, odnosno restorana, a osim toga, glavnog kuvara oslobađaju pritiska kako će mu krenuti novi posao i da li će biti bar na pozitivnoj nuli.

Da je ova Kalanikova ideja dobar potez, govori i činjenica o priključivanju Saudijske Arabije projektu - oni su spremni da ulože 400 miliona dolara za ovaj startap u januaru, što je prvo ulaganje ove države od kada je ubijen novinar Džamal Kašogi.

Podsetimo, sada već bivši šef Ubera, nije krio podršku Saudisjkoj Arabiji tokom istrage oko ubistva novinara. Mnogi su to pripisali upravo ogromnoj svoti koju Arapi daju Uberu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>