• 0
 ≫ 

Svako će želeti da vas ima u timu: Pet jednostavnih strategija za oporavak propale karijere

 ≫ 

Nagle poslovne odluke najčešće dolaze pred kraj godine. Tada verujemo da će promene doneti procvat karijere, ali brzo se ispostavi da nisu bile potrebne

  • 0
Posao, Laptop, Papir

Foto: Pixabay

Sve novogodišnje odluke imaju nešto zajedničko: podsećaju nas da moramo menjati svoje okruženje, ukoliko želimo pozitivne promene u svom životu. Prilagođavanje okolnostima na poslu koji je dosadan ili karijeri koja nema perspektivu, jednostavno neće doneti uspeh na duži rok.

Pet efikasnih strategija stvoriće pozitivne promene u vašoj karijeri.

1. Pre nego što prihvatite odgovornost, pronađite dobrog mentora

 

Stručni lideri nas motivišu da u svakom trenutku pružimo maksimum. Loše vođe deluju pogubno na entuzijazam radnika.

2. Upoznajte svoje kolege

 

Tim koji ima hemiju pomaže svakom članu da se izbori sa stresnim situacijama. Ukoliko želite da u Novoj godini povećate prodaju ili jednostavno budete produktivniji, dajte doprinos izgradnji timske atmosfere.

3. Napravite promene u radnom ambijentu

 

Kada na jednom mestu provodite suviše vremena, prirodno je da će energija u vašem telu postepeno opadati. Prilagodite radni ambijent vašem fizičkom i psihičkom zdravlju. Ukoliko vam ne prija rad u sedećem položaju, obavezno prošetajte tokom pauze za ručak. Iskoristite vreme da protegnete noge i odmorite um od okruženja koje vas zamara. Mnogobrojna istraživanja pokazuju da naša produktivnost opada kada se ne osećamo dobro na radnom mestu, piše Business insider.

4. Stalno radite na sebi

 

Potražite obuke i stručne savete kako biste stekli nova znanja i veštine. Ogromna je verovatnoća da ćete dobiti unapređenje, ukoliko pitate nadređene za dodatnu obuku. Žrtvujte svoje slobodno vreme kako biste u budućnosti dobili priliku za uspeh.

5. Ostavite nešto novca sa strane

 

Najbolje novogodišnje odluke vezane su za stvaranje sigurnije budućnosti. Ukoliko ne možete da postignete sve što želite u 2020. godini, potrudite se da tokom ove steknete neku ušteđevinu. To će vam pružiti priliku da dogodine ostvarite neki viši cilj.

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>