• 4
 ≫ 

Hoćete da pokrenete posao u 2020? Ovo su tri ključna koraka koja morate da preduzmete

 ≫ 

Ako želite da postanete preduzetnik, morate da bute promišljeni i da pažljivo razmotrite sve opcije koje imate. Ova tri saveta će vam pomoći da pokrenete svoj posao i da budete uspešni u njemu

  • 4
posao, kravata, odelo

Pixabay.com

Sve je više ljudi koji pokreću sopstvene biznise jer ne žele da rade za nekog drugog, pa ako i vi planirate da to uradite ove godine i da počnete da se bavite nečim što vas zaista ispunjava, treba da znate određene stvari, piše Business Insider.

Ako ste čvrsto odlučili da ostavite svoj sadašnji posao i okušate se u preduzetništvu, ove tri strategije će vam biti od pomoći.

1) Budite proaktivni

 

Izađite iz zone komfora i budite proaktivni u traženju posla koji će vas ipuniti više nego vaše trenutno zanimanje. Ne čekajte da vam se sve kockice poklope, nego ih vi sami poređajte kako vam odgovara. U suprotnom traćite i živce i vreme sedeći na poslu koji vam samo crpi energiju, a ne donosi vam nikakvo zadovoljstvo. Ako želite da budete preduzetnik, ne možete sedeti i čekati da neko drugi pokrene posao umesto vas, nego morate početi da delate – što pre, to bolje.

2) Napravite jaku mrežu kontakata

 

Pixabay.com

Kada pokrenete posao, prvo što treba da uradite je da doprete do svih svojih kontakata, jer od njih možete dobiti korisne savete ili potencijalne ponude za partnerstvo. Stupite u kontakt s ljudima od kojih nemate koristi i pitajte ih da li možete nekako da im pomognete – na taj način povećavate šansu da vam se dobro dobrim vrati. Obratite se onima koji vas dobro poznaju i koji će umeti da vas pohvale kod potencijalnih budućih saradnika sa kojima su oni u kontaktu, ali ne očekujte da vam drugi završe posao. Uključite se i upoznajte nove klijente, koji su u isto vreme i vaš prozor ka budućim poslovima.

3) Oslonite se na svoje ključne vrednosti

 

Ključne vrednosti su ono što je najbitnije za vas. Svesno ili nesvesno one vas vode do bitnih izbora koje pravite u životu – sa kim provodite najviše vremena, gde ćete da živite i gde ćete da radite. Ako hoćete da postanete preduzetnik, ali niste sigurni treba li to da uradite, osvrnite se na svoje ključne vrednosti i vidite da li je to čime želite da se bavite u skladu sa njima, jer ako jeste, veće su šanse da ćete uspeti u svojoj zamisli i napraviti uspešan biznis.

Video: Veza na poslu koja ne mora da bude opasna po vas... Naprotiv!

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar Kovacevic

    4. januar 2020 | 10:29

    I budite spremni da cekate naplatu 4 meseca I vise I da Vam uopste ne plate, da ce Vam poreska sesti za vrat I razne inspekcije, da necete moci naci radnika, da bez knjizice nemate pristup ozbiljnijim poslovima, da cete dobijati neka nebulozna resenja sta mora da se plati, da pdv morate da platite odmah bez obzira kad vi na platite, da ste stalno pod stresom, da kad vidite postara osetite grc u stomak u sta ce sad doneti, ovo je druga strana medalje

  • Јасмина

    4. januar 2020 | 14:12

    Три савета: треба вам јака држава,финансијско покриће,везе и ослонац унутар ваше странке.Ако то немате.... пишите ПРОПАЛО

  • Voja

    4. januar 2020 | 16:19

    Jasmina svaka cast al bi dodao zamislite kakav bi bio ja pereduzetnik kad bi usao u posao proizvodnje visoke tehnolohije ili srednje mi uništismo institute a pojedinac ce da osvoji tehnologiju nekog proizvoda. Mozete se baviti; pečenjare kasapnice biznis usluga trange vrange i ništa više mali preduzetnici nemaju velika preduzeca da za njih rade i ako rade to je usluga

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>