• 0
 ≫ 

Šef Epla i dalje je "težak" 125 miliona dolara

 ≫ 

Tim Kuk, inače, planira da za života dobrotvornim udruženjima donira koliko god može

  • 0

Izvršni direktor Epla, Tim Kuk, u prošloj godini imao je 125 miliona dolara ukupnih primanja. Njegova plata bila je tri miliona dolara, dobio je 7,7 miliona dolara bonusa, još 884.466 dolara u raznim drugim povlasticama i kompenzacijama, a deonice ove svetske kompanije - na koje ima pravo, vredne su oko 113,5 miliona dolara, piše Blumberg, pozivajući se na izveštaj koji je objavio upravo Epl.

Kako kažu, to je manji iznos nego godinu ranije (136 miliona dolara), a delimični razlog za to je što je Kuk dobio manji bonus. U 2018. godini njegov bonus je bio čak 12 miliona dolara, najveći otkad je na čelu kompanije. Ovaj aktuelni je manji jer Epl nije premašio zadate prodajne i operativne prihode.

Kuk, inače, u vlasništvu drži oko 400 miliona dolara deonica Epla, koje je uglavnom dobio 2011. godine kao nagradu kad je preuzeo mesto glavnog izvršnog direktora kompanije. Kako je objavio Blumberg, ovaj milioner je prošle nedelje donirao dva miliona dolara vrednih deonica Epla jednom dobrotvornom udruženju, a najavio je i da će većinu svog bogatstva donirati pre nego što umre.

Video: Skoro pa prozirni dijamant košta 14 miliona dolara. Koliko bi koštao da je bez greške?

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>