• 0

Godinama nije mogla da nađe posao, a sada ima dva Emija i tri Zlatna globusa

Engleskinja je seriju "Fleabag" osmislila po monodrami koju je izvodila, a radnja prati mladu ženu koja pokušava da prebrodi tragediju, istovremeno ostajući "normalna" u brzom Londonu

  • 0
Emi nagrade, dodela Emi nagrada

Fibi Voler-Bridž / Foto: Tanjug/AP

Seriju "Fleabag" Gardijan je svrstao u 10 najboljih u 21. veku. Ipak, njenu glavnu glumicu i scenaristkinju Fibi Voler-Bridž, sreća nije oduvek pratila i do juče je maltene niko nije znao. U dvadesetim godinama mučila se da pronađe posao, a danas je dobitnica 3 Emija i 2 Zlatna globusa. Serija se emituje na servisu "Amazon Prime", uz godišnji ugovor vredan 20 miliona dolara.

Voler-Bridžova je seriju osmislila po monodrami koju je izvodila, a radnja prati mladu ženu koja pokušava da prebrodi tragediju, istovremeno ostajući "normalna" u brzom Londonu. Na ovogodišnjoj dodeli nagrada "Zlatni globus", ponela je titulu najbolje glumice u komediji, kao i nagradu za najbolje osmišljenu komediju.

Zlatni globus, GOledne Globe 2020

Foto: Tanjug/Invision/AP

Put ove tridesetčetvorogodišnje umetnice bio je "preko trnja do zvezda", a uz to, IMDB je ocenio da je poznata po svom politički nekorektnom humoru. Iako potiče iz više-srednje klase, uspeh je došao tek nakon tridesete. Njen otac kreirao je platformu za elektronsku trgovinu, a majka je radila u kompaniji za pravljenje specijalnih uniformi. Fibi je godinu dana provela u internatu, kada joj je bilo 11, a posle je pohađala Kraljevsku akademiju dramske umetnosti koja je, kako je rekla za Gardijan, "oduvala" njeno samopouzdanje.

Nakon diplomiranja 2006, nikako nije mogla da nađe posao, pa je počela da piše scenario za kartke predstave, što uključuje i raniju verziju serije "Fleabag". Zanimljivo je da je jednom bila na audiciji za mega popularnu seriju "Dauntonska opatija", međutim, nije joj pripala uloga.

Godinama je pokušavala da dobije rolu u komedijama. Kada je konačno napisala radnju za "Fleabag", BBC je nedugo potom tražio da napiše TV verziju koja je 2016. emitovana na njihovom Trećem kanalu, a ubrzo je pravo na emitovanje otkupio i Amazon Studio. Oni ne dele podatke o gledanosti, ali obe sezone serije, koju je Njujork Tajms okarakterisao kao "seksi komediju koja je potajno tragična", imaju rejting 100 odsto na sajtu "Rotten Tomatoes".

Emi nagrade, dodela Emi nagrada

Foto: Tanjug/AP

"Fleabag" je čak privukla pažnju bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, koji je njenu drugu sezonu uvrstio među svoje omiljene TV serije ikada. Ipak, ova njegova ocena je uzrokovala bujicu komentara na internetu, onih koji se sećaju pilot epizode serije u kojoj glavna glumica (koju tumači Fibi Voler-Bridž) masturbira dok gleda politički govor Obame. Glumica je najavila da je druga sezona ujedno i poslednja, ali je Amazon zainteresovan za još.

A kako je u poslednje vreme došlo do spekulacija da bi budući agent oo7 mogla biti žena, autorka serije "Fleabag" angažovana je u timu pisaca koji je dobio zadatak da se ženski likovi "predstave kao pravi ljudi". Glavna kandidatkinja za ovu ulogu je Džodi Komer, tako da bi svet uz pomoć Fibi Voler-Bridž mogao da dobije prvog ženskog Bonda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>