• 6

Jumko radi punom parom: Posao za 100 žena u Drvaru

Ova fabrika radnicama mnogo znači, jer se osećaju ispunjeno i korisno - izveštava Federalna televizija

  • 6

U Drvaru je pokrenut pogon za proizvodnju konfekcije firme "Yumco" iz Vranja, u kojem će biti zaposleno 100 radnica. Iako još nije zvanično otvoren, pogon već radi punom parom, prenosi portal Indikator.ba.

Smešten je u rekonstruisanom objektu nekadašnje pekare, a radnice, kojih trenutno ima 80 (do kraja januara biće ih 100), prva tri meseca prolaze obuku kroz proizvodnju manjeg opsega.

- Onda ćemo imati zaokružen proces, kompletno, od krojačnice do finalne proizvodnje. Trenutno radimo mantile, a za koji dan nam stiže novi nalog: radna odela. Tada ćemo svi biti uposleni - kaže Dragan Pavlović, rukovodilac pogona "Yumco" u Drvaru.

Načelnica opštine Drvar, Dušica Runić, kaže da je fabrika "Yumco" u ovom gradu formirana i obnovljena uz pomoć Vlade Republike Srbije, i da se njenim otvaranjem rešava jedan deo nezaposlenih žena, iako ih, nažalost, još mnogo čeka posao.

Pored osiguranja egzistencije, fabrika ovim ženama znači mnogo više. Ispunjene su, osećaju se korisno, a nekima je to i prvo zaposlenje - izveštava Federalna televizija.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana NS

    A gde vam dođe taj Drvar !??

  • Vladimir

    Steta sto nisu objavili uslove rada, primanja, norme i zasto su prebacili proizvodnju iz Srbije u Drvar? Da li je u Srbiji, pogotovo dole na jugu, toliko dobro?

  • DARKO 100%

    Jos im fali samo da im gazda bude kao Tito da bude socijalisticko samupravljanje radnicke klase iz Drvara😉taj film vise se nece gledati ,postacemo krompiri gde ce nam kapitalisti svu kozu oderati😃

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke