• 1
 ≫ 

Megan i Hari žele da umnože kapital: Evo zašto je baš Kanada najbolja opcija

 ≫ 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa kreću putem krajnjeg Severa, a njihova odluka, kažu stručnjaci, zapravo ima smisla

  • 1

Ovih dana naširoko se pisalo o tome zašto i kako su Megan Markl i princ Hari "odustali" od Kraljevstva, u želji da budu finansijski nezavisni. Ona je sve više forsirala preseljenje u Severnu Ameriku, a ekonomski eksperti su došli do zaključka da je Kanada za njih dvoje bolja opcija od SAD.

Kraljica Elizabeta II kaže da ih "cela porodica potpuno podržava u ideji da stvore sebi nov život", ali nije krila žal što oni više neće živeti u Velikoj Britaniji. Budući da su već popularizovali svoju marku "Sussex Royal", uskoro se očekuje prodaja kuhinjskih krpa, posuđa i ostale robe u prodavnicama Nordstrom, Macy's i Marshall’s.

Princ Hari, Megan Markl

Foto: Guliver/Toby Melville - Pool/Getty Images

Kanada nudi značajne poreske olakšice.

 

Princ Hari će kao stranac bolje proći u Kanadi, jer je Savezni sud SAD uveo nosi sistem - devizni račun izveštavanja, po kojem doseljenici imaju odgovornost prema društvu i državi u kojoj žive, što uključuje takse. Sjedinjene Američke Države oporezuju i svoje građane i one koji su tu možda privremeno, a ako bi Hari postao njihov državljanin - automatski bi potpao pod Zakon o poreskom postupku SAD.

Porez na dohodak bi u slučaju Megan i Harija bio visok, jer bogatstvom mogu da pariraju Opri Vinfri, Marti Stjuart, porodici Kardašijan. Sa druge strane, Kanada je član britanskog Komonvelta nacija, a kraljica Elizabeta II je na čelu Ujedinjenog Kraljevstva, pa je tako njihova sigurnost zagarantovana. Kada su za vreme odmora proveli šest nedelje u Kanadi, Megan i Harl bili su strogo čuvani od strane kanadske policije, a po naređenju kolega iz Londona.

Advokat Dejvid Lesperans, koji sarađuje sa bogatašima iz Meksika, Brazila i Evrope, i savetuje ih kako da emigriraju shodno poreskim prednostima, kaže da je Kanada u svakom slučaju bolja opcija od SAD, a opet, dovoljno je blizu da mogu da posete porodicu i prijatelje u Americi kad god žele. Kako dalje navodi, Kanada ne nameće porez na kapitalnu dobit za nekretnine čija se vrednost uvećava, sve dok je to mesto osnovno prebivalište pojedinca ili porodice.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

Video: Da li će Vojvodstvo od Saseksa da obori sve krunisane glave Evrope?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magarac

    18. januar 2020 | 22:36

    Lepa zemlja ta Kanada ufff i ja bi tamo. Lepa priroda cist vazduh uhh.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>