• 0

Tražite posao? Ovo će biti najtraženija veština u 2020. godini

Tek što se pojavila a već je najtraženija

  • 0
blokčejn

Foto: Pixabay

Blokčejn će biti najtraženija veština u 2020. godini, pokazalo je novo istraživanje društvene mreže LinkedIn.

Tek što je stigao na LinkedInov godišnji popis najtraženijih veština pri zapošljavanju, blokčejn je zauzeo sam vrh liste najtraženijih u 2020. godini, navodi se u postu LinkedIn Learning.

U 2019. godini blokčejn je prestigao veštine kao što su cloud computing, analitičko zaključivanje, veštačku inteligenciju (AI) i dizajn korisničkog iskustva (UX), te tako postao najtraženija veština među svetskim poslodavcima 2020. godine.

Konkretno, potražnja veština koje traže poslodavci merena je utvrđivanjem veština navedenih na LinkedIn profilima ljudi koji su zaposleni. Analiza je uključivala samo gradove čijih je bar 100.000 stanovnika aktivno na LinkedInu.

Za razliku od soft skills, hard skills se odnose na veštine koje uključuju sposobnost zaposlenih da obavljaju određeni zadatak i uključuju specijalizovano znanje i tehničke sposobnosti kao što su razvoj softvera, poresko računovodstvo ili pravne stručnjake. Sa druge strane, soft skills su veštine koje se više odnose na način na koji se ti zadaci obavljaju – kako se zaposleni prilagođavaju, sarađuju, rešavaju probleme i donose odluke.

U LinkedInu su uvereni kako je pred blokčejnom svetla budućnost. LinkedIn je istakao ogroman potencijal tehnologije u smislu pružanja efikasnosti troška i vremena, sigurne i decentralizovane metode praćenja transakcija svih vrsta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>