• 6

Da li biste pristali da za veliku platu non-stop budete onlajn?

Finske, danske, švedske i mnoge druge firme radnicima masovno kupuju službene uređaje, tražeći od njih da stalno budu prisutni na internetu

  • 6
kompjuter, mobilni telefon, posao, laptop

Foto: Pixabay

Početkom januara "Telegraf" je pisao o Britancima, kao o naciji koja je sve više posvećena poslu, toliko da zaposleni ne koriste pauzu za ručak, a mejlove proveravaju čak i usred noći. Ovog puta prenosimo vam rezultate aktuelne studije, koji kažu da sve više zaposlenih u Evropi mora non-stop da bude onlajn.

Činjenica je da danas ne možemo da zamislimo svet bez mobilnih telefona i interneta, i to ne samo zbog posla, međutim, postavlja se pitanje kako bismo podneli to da stalno moramo da budemo "na mreži"? EU firme masovno radnicima kupuju telefone, tablete i laptopove, uz napomenu da se obavezno moraju prikačiti na mrežu i kada nisu u kancelariji, odnosno da stalno moraju biti dostupni. To potvrđuje najnovija statistika Eurostata.

U 2019. godini, ovaj trend je primenilo oko 68 odsto preduzeća, a u 36 odsto firmi više od petine zaposlenih je imalo službene uređaje. Nordijske zemlje, kako je i očekivano, prednjače: Finska sa 96, Danska sa 92 i Švedska sa 87 procenata preduzeća koja su zaposlenima obezbedila mobilne aparate sa internet konekcijom. Međutim, ni druge zemlje ne zaostaju mnogo.

Slede Litvanija (86 odsto), Češka i Slovenija (83 odsto), a potom Hrvatska, Estonija i Austrija (80 odsto). Suprotno tome, u Bugarskoj je "samo" 46 procenata firmi radnicima podelilo telefone i kompjutere, a još uvek se "opiru" i Grčka (56 odsto), Rumunija (58 odsto), Velika Britanija, sa 60 odsto.

Video: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis/Kamatica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner

    23. januar 2020 | 12:49

    Ja sam besplatno online non stop. Ali kad bi mi platili lekove i WI-FI bilo bi mi super.

  • ...

    23. januar 2020 | 12:28

    Pa ja sam i za prosecnu platu uvek online

  • Marina

    23. januar 2020 | 11:38

    Ne. Posao ne nosim kuci. Ako treba ostacu duze, ali kad zatvorim vrata od kancelarije pocinje moj privatni zivot koji nema cenu. Retko ostajem duze, retko me zovu van radnog vremena i opet imam dovoljno za zivot. Sta ce mi pare ako nemam kada da ih potrosim. Niko ih u grob poneo nije, a ja bih u taj grob sto kasnije

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>