• 2
 ≫ 

Ova jutjuberka je produžila video za 2 minuta i udvostručila svoju zaradu

 ≫ 

Ima 1.4 miliona pratilaca na ovoj platformi, a 2019. je zaradila 140.000 dolara, odnosno duplo više nego 2018.

  • 2

Photo: Instagram (Shleby Church)

Nakon razgovora sa koleginicama - jutjuberkama, Šelbi Črč je došla na ideju kako da ostvari duplu zaradu radeći isti posao. Trik je vrlo jednostavan: ona je svoje video snimke produžila, tako da traju preko 10 minuta, i 2019. zaradila 140.000 dolara, jer se povećao broj "Gugl" oglasa.

Veći deo novca Šelbi zarađuje od jutjuba, a ostatak od promovisanja brendova i instagram stranice. Ova platforma kreatorima video snimaka sa 1.000 pretplatnika na kanal i 4.000 sati pregledanog programa, dozvoljava da unovče snimanje preko "Gugl" reklamiranja. Koliko će kreator da zaradi, što je poznato i kao "AdSense zarada", zavisi od toga koliko se video gleda, koliko traje, kog je tipa, kao i od demografije gledalaca.

Shelby Church

Printskrin: Youtube/Shelby Church

Jedna od taktika koju koriste jutjuberi, a koju je Šelbi tek nedavno otkrila, jeste snimanje dužih videa, jer to omogućava više reklama. Zašto ovo funkcioniše? U 2018. Šelbi Črč je mahom objavljivala snimke kraće od 10 minuta, u koje je mogla da stane jedna reklama po snimku. I drugi jutjuberi kao što su Kevin David (838.000 pratilaca) ili Marina Mogilko (1.7 miliona pratilaca) koriste istu strategiju.

Črč kaže da njeni video snimci sada traju do 12 minuta, a najčešće uključuju reklamu na početku (koja je automatska) i dve u toku snimka, koje dele 3 do 4 minuta programa. Otkrila je da su joj u 2019. duži snimci doneli oko 5 dolara na hiljadu pregleda, dok su oni koji traju kraće od 10 minuta obično donosili 2 dolara za isti broj pregleda. Prema njenom iskustvu, jutjubu sleduje polovina ove cifre.

Jutjub kanal Šelbi Črč: https://www.youtube.com/user/teenmakeuptips

(Telegraf Biznis/Business Insider)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PAOK

    22. januar 2020 | 13:20

    Napred Partizan!

  • Sasa

    27. januar 2020 | 22:04

    Iz supljeg u prazno... Ali, novac je (nazalost) stvaran, a deca u ovim karakterima imaju uzore... To je ono, kap kad ti prodaju cokoladu od 90gr sa idejom da ti mislis da je 100gr, a tako je i naplate...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>