• 0

Nemci pojačavaju zapošljavanje: Najviše traže arhitekte, inženjere i IT stručnjake

Nasuprot tome, aktivnost regrutovanja novih radnika za trgovčke firme je trenutno splasnula, dok kompanije u proizvodnom sektoru žele da smanje broj zaposlenih

  • 0

Nemačke kompanije ponovo planiraju da pojačaju zapošljavanje, pokazuje istraživanje minhenskog ekonomskog instituta IFO.

Prema indeksu Barometra zapošljavanja, koji izračunava IFO, raspoloženje nemačkih poslodavaca za prijem novih radnika je poraslo na 99,7 poena u januaru, sa decembarskog nivoa od 98,9 bodova.

To je najveća vrednost ovog pokazatelja od juna 2019. godine.

Nemačko tržište rada, kako se ističe, počinje 2020. u optimističnom duhu, koji je podstaknut razvojem poslovanja kompanija u sektoru usluga, gde se vrednost ovog pokazatelja popela na najviši nivo od marta 2019.

Masovnije zapošljavanje, pre svega, planiraju arhitektonske i inženjerske firme, ali i IT sektor. Kontinuirani rast broja zaposlenih beleži se i u građevinarstvu.

Nasuprot tome, aktivnost regrutovanja novih radnika za trgovčke firme je trenutno splasnula, dok kompanije u proizvodnom sektoru žele da smanje broj zaposlenih, navodi se u IFO saopštenju.

Video: Ovo nije Kamp Nou za sirotinju ovo je genijalni rad jednog budućeg arhitekte

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>