• 8
 ≫ 

Najbogatiji čovek planete 30. januara zaradio 13,2 milijarde dolara. Za samo 15 minuta!

 ≫ 

Akcije njegovih kompanija poskupele za 12 odsto, premašio očekivanja analitičara

  • 8

Najbogatiji čovek svih vremena osnivač, izvršni direktor i predsednik Amazona Džef Bezos juče je zaradio 13,2 milijarde dolara za 15 minuta, navodi Blumberg.

Bezos je uspeo da zaradi ogroman iznos novca zahvaljujući poskupljenju akcija njegovih kompanija za 12 odsto, na 2.100 dolara. Prema agenciji, porast akcija rezultat je uspešnog kvartalnog izveštaja kompanije, koji analitičari nisu očekivali. U samo poslednja tri meseca 2019, kompanija Amazon uvećala je svoj profit za 8 procenata.

Predviđali su zaradu po akciji od 4,11 dolara, ali izveštaj je pokazao cifru od 6,47 dolara. Trenutno, bogatstvo Džefa Bezosa procenjuje se na oko 130 milijardi. I njegova bivša žena, Mekenzi Bezos, ima razloga da slavi budući da je juče bila na 24. mestu najbogatijih ljudi na svetu, sa zaradom od 31,1 milijardi dolara.

Earns Amazon Ross D. Franklin

Bezos je istakao da trenutno imaju više od 150 miliona Prime pretplatnika iz celog sveta, i dodaje da je Amazon mnogo odskočio od svoje prvobitne ideje: hteli su da se bave onlajn trgovinom, a sada su najveća sila cloud tehnologije. Amazon Prime je jedan od najvećih striming servisa za video, a Bezos navodi i da je njegov muzički striming servis "osvojio" više od 55 miliona pretplatnika.

Kompanija se širi globalno iz dana u dan, a Bezos je obećao ulaganje u vrednosti od milijardu dolara, u Indiji. Međutim, njegova trodnevna poseta je izazvala proteste u Nju Delhiju i drugim gradovima, jer trgovci optužuju Amazon i njegovog najvećeg rivala iz SAD - Flipkart, da svojim poslovanjem "ubijaju" ulične prodavce u Indiji.

Prema najnovijim podacima, Bezosova kompanija ima 798.000 stalno zaposlenih, širom sveta, što je za 23 odsto više nego 2018.

Video: Milijarder sa Forbsove liste u poseti Telegrafu

(Telegraf.rs/Bloomberg)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    31. januar 2020 | 10:37

    A da ti posetis malo Srbiju na jedno mesec dana da vidis kako bi sve to sto si tamo zaradio ovde izgubio,prvo bi te docekali politicari na aerodromu gledali bi te kao nikog do sad hvalili bi te ugadjali itd.itd.a onda bi se vratio odakle si i dosao opeljesen i odran do gole koze a da nisi bio ni svestan toga,samo dodji cik ako smes.

  • ЋупричанинSWE

    31. januar 2020 | 09:22

    Далеко је он од најбогатијег. Ако његово богатство упоредимо са Рочилдима, то је исто као да њега поредите са обичним човеком.

  • 🦍

    31. januar 2020 | 09:12

    Mašala

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>