• 6
 ≫ 

Prodao je startap za 550 miliona $, sad se otimaju o njegovu novu ideju, a tek je prešao tridesetu

 ≫ 

Tek što je napunio trideset, mladi preduzetnik uspeo je da proda svoj startap za neverovatnih 550 miliona dolara. Upravo sada prikuplja sredstva za svoju veliku sledeću ideju.

  • 6
Bill Smith Founder of Landing Foto: Landing

Kada se preduzetnik Bill Smit preselio u San Francisko da radi i razvija malu kompaniju Šipt, koja se bavila isporukom namirnica, otkrio je da je najteži deo posla zapravo stanovanje. Tačnije, stalno je morao da se dovija kako bi pronašao stan za svoju porodicu i preselio svu svoju imovinu.

- Jednostavno, shvatio sam da nema smisla posedovati sve te komade nameštaja i sav novac zarobiti za stvari - govorio je on.

On je ubrzo Šipt prodao Targetu, za 550 miliona dolara. A upravo je novi startap Landing napravio kada se preselio i postao frustrian poslom oko najma stana. Firma sada naplaćuje i godišnju članarinu.

Smit danas ima 34 godine, i prikupio je 3o miliona za svoju novu kompaniju.  Da, startap Landing se bavi nekretninama i njihovim najmom. Sredstva koja je prikupio od investitora planira da iskoristi za širenje u nove gradove.

Bil Smit je toliko verovao u svoj startap da je uložio 15 miliona dolara kako bi ga podigao sa zemlje. Sada, on u svoju kompaniju dovodi druge.

Landing nudi fleksibilne uslove zakupa u mreži opremljenih luksuznih stanova. Stanovi koje nudi su opremljeni fenomenalnim nameštajem, kuhinjama i uslugom recepcije. Dostupni u šest gradova od Njujorka do San Franciska.

- Gledamo gradove u kojima ljudi koji su zauzeti, koji mnogo rade, a žele baš tu da žive - rekao je Smit.

- Naš plan je da pokrenemo projekat u 30 gradova do kraja godine, a glavni grad će nam pomoći da stignemo tamo -

U Landing je na primer, uložio biši šef Starbaksa, ali i fond S. V.

- Svaka industrija koja se suočava sa potrošačima doživela je masovnu transformaciju u poslednjih nekoliko godina, vođena promenljivim očekivanjima oko praktičnosti i iskustva, ali nekretnine su se borile da evoluiraju kako bi zadovoljile potrebe današnjih iznajmljivača - rekao je suvlasnik kompanije Maveron Levitan koji je takođe uložio u ovaj startap.

Video: Cena zavisi od veličine: Zarađuju neverovatan novac od prodaje svetlucavih penisa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo se cudim

    7. februar 2020 | 23:02

    Ulozio 15 miliona dolara usvoj program. Pa nek dodje u Srbij pokrene biznis sa 300 pozajmljenih evra i nema subvenciju drzave pa da ga onda vidimo i hvalimo.

  • W

    7. februar 2020 | 22:53

    Prodajem sjajanih 2 hektara na selu za 56 miliona evra! Može kompenzacija:)

  • Miki

    8. februar 2020 | 08:22

    Mi stalno govorimo o nekim milionima a nemamo prebijenu banku u đžep

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>