• 13
 ≫ 

Najzabačenije radno mesto na svetu: Opstaju samo najjači, plata 1.700 $

 ≫ 

Zbog ograničavajućih okolnosti i velike udaljenosti, traže se pojedinci koji su fizički i mentalno spremni da preuzmu ovaj nesvakidašnji izazov

  • 13
Port Lokroj, ostrvo Gudije, Antarktik Foto: Printscreen/YouTube/ UK Antarctic Heritage Trust

Ukoliko su vam dojadili gradska gužva i brz tempo života, možda biste mogli da uzmete u obzir ovo neobično radno mesto na pustom Antarktiku.

Naime, najzabačenija pošta na svetu nalazi se na ostrvcetu Gudije, u maloj luci po imenu Port Lokroj, kojom upravlja Ujedinjeno Kraljevstvo. Ostrvo je smešteno tik uz obalu Antarktika.

Trenutno se traže tri osobe koje bi tamo radile od novembra do marta, a plata je 1.700 dolara.

Dužnosti uključuju sortiranje svih pismonosnih pošiljki, ali i čišćenje izmeta pingvina oko baze u Port Lokroju, kao i komunikaciju sa posetiocima.

Slobodan dan se dobija svake druge nedelje, mada, kako ističe Lusi Dorman, trenutna upravnica baze, zaposleni ionako nemaju gde da odu i kada imaju slobodno vreme, piše LADbible.

Više od 18.000 ljudi svake godine obiđe ostrvce. Oni često ostavljaju pisma i razglednice u tamošnjoj pošti, koje je, potom, potrebno poslati za Ujedinjeno Kraljevstvo.

Zalihe hrane su jednokratne i dobijaju se na početku službe. Hrana je uglavnom konzervirana i suva, a jedini izuzetak je iznenadna poseta turističkog broda, kada postoji mogućnost da zaposleni dobiju nešto svežeg voća.

Još jednu poteškoću predstavlja nedostatak tekuće vode, što utiče i na tuširanje. Omogućeno je svega jednom nedeljno, i to na brodovima. Što se toaleta tiče, u pitanju je jedna kofa sa poklopcem.

Pored toga što nema tekuće vode, nema ni wi-fi mreže. Zbog ograničavajućih okolnosti i udaljenosti pošte, traže se pojedinci koji su fizički i mentalno spremni da preuzmu ovaj nesvakidašnji izazov.

Video: Da li je teže raditi u državnom ili privatnom sektoru?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>