• 0

Razgovori za posao od kuće: Kako da se zaposlite u doba korone

Jedan deo država je ograničio i putovanja, tako da je nekima praktično nemoguće da dođu na sastanke

  • 0
Wellness, posao

Foto: Pixabay

Epidemija korona virusa prolazi u Kini, dok se svet tek suočava sa njom. Iako nijedna država nije pripremljena na pandemije ovog razmera, neki potezi mogu dovesti do sprečavanja širenja virusa. Jedan od tih načina jeste da se razgovori za posao vode online, od kuće.

Ideja vođenja razgovora za posao od kuće jeste deo strategije koja ima za cilj sprečavanja ili bar usporavanje širenja korona virusa koji je izazvao globalnu pandemiju. Ovaj potez će čak i olakšati komunikaciju između intervjuera i kandidata jer neće biti potrebe za organizovanim sastancima i slično.

Jedan deo država je ograničio i putovanja, tako da je nekima praktično nemoguće da dođu na sastanke i da organizuju svoje razgovore za posao. Online razgovori će omogućiti prevazilaženje tih barijera, i brže funkcionisanje dok traje kriza.

Dok traje ova situacija, komunikacija će se voditi online putem aplikacija kao što su Skype, Zoom i WhatsApp. Izuzetno je bitno da se kandidati pripreme za ovakvu vrstu razgovora, jer po savetima stručnjaka to ni izbliza nisu slični razgovori kao uživo.

Do sada je od koronavirusa obolelo preko 170,000 ljudi, dok je njih 6,600 preminulo. Trenutno su u najgorem stanju Italija, Španija, Francuska i druge velike zemlje u Evropi. Zbog ove globalne pandemije otkazane su velike manifestacije poput SXSW, E3 sajam video igara, Facebook F8 konferencija i još mnogo drugih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>