• 4

Radite li i vi od kuće ovih dana? Verovatno radite i 3 sata duže nego inače

Iako trenutno radite od kuće, ne zato što želite, već zato što morate - imate li utisak da se od vas traži više?

  • 4
žena, kompjuter, radi od kuće

Foto: Pixabay.com

Blumberg je objavio aktuelnu statistiku, vezanu za rad od kuće u doba korone, koja pokazuje da radnici sada rade mnogo više nego pre 11. marta, dok su još mnogi odlazili u kancelariju.

Analizu je napravio provajder "NordVPN Teams", i prema njima stvari stoje ovako: u SAD, zaposleni sada u proseku rade čak tri sata duže, nego pre 11. marta. S druge strane, oni iz VB, Francuske, Španije i Kanade, primećuju da dnevno provedu dva sata duže uz laptop, nego inače.

Da li sada kada radite od kuće - radite duže nego inače?

Glasajte

"Jače" nego ranije rade i u Danskoj, Holandiji, Belgiji i Austriji, dok je u Italiji situacija ostala nepromenjena.

Osim toga, sada kada ne moraju da se spremaju i prevoze do posla, primećeno je da zaposleni svoj radni dan počinju ranije ujutru. Ovi rezultati su, zapravo, u korelaciji s pređašnjim istraživanjem koje se bavi efektima rada na daljinu.

Psiholozi otkrivaju da ovakav način rada može da poremeti barijeru, postavljenu između posla (kancelarije) i kuće, budući da ljudima sada fali ta "distanca", i sa fizičkog i sa mentalnog aspekta. Jednostavno, manje imaju predstavu o tome "kada se posao završava i kada treba krenuti kući".

Anketa iz 2019, sprovedena na 500 osoba, pokazala je da ljudi koji rade od kuće, mesečno u proseku rade skoro dan i po više nego oni koji odlaze u kancelariju. Ako merimo po satima, to bi značilo da rade oko 12 časova duže. Slično istraživanje, koje je uradio Gallup 2013, kaže da su "radnici na daljinu" četiri sata nedeljno duže "ulogovani" nego oni drugi.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko.

    Šta mi vredi, kad ostali ne rade, i ne troše proizvod koji sam izvozio i na domaće tržište prodavao. Čista budalastina se ispreda oko rada od kuće, jer proizvodnja se ne radi kod kuće. Prodaja može, ali kome sad prodati šta, a da nije hrana ili medicinski materijal.

  • Mihajlo

    Sa malom decom koja idu u skolu i s kojima moras da radis, posao traje i ceo dan nekada.

  • Pravednik

    Pa ne trošiš vreme na prevoz i to ti umuljaju u radno vreme... Ma budalaština, odradi svojih 7:30h i zatvori komp i ćao, niko ti ništa reći neće. Naravno, ako može na daljinu...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke