• 1

Od viška kilograma do viška na računu: Osmislila je aplikaciju za mršavljenje, vrednu 55 miliona €

Počela je od 0, a sada je vlasnica najpopularnije aplikacije iz oblasti zdravlja i fitnesa. BetterMe je preuzelo više od 50 miliona ljudi, a njen tvorac je Viktorija Repa

  • 1
Victoria Repa Foto: Instagram/victoria_repa

Ukrajinka Viktorija Repa kaže da je "svojim biznisom, danas vrednim 60 miliona dolara (oko 55 miliona evra), zapravo izlečila svoju bol". Ovo je njena priča.

Repa je pokrenula aplikaciju BetterMe, ali bez ikakvog IT znanja, budući da u selu u kom je odrasla nije bilo kompjutera, a školski časovi su zimi trajali samo 20 minuta, jer nije bilo radijatora. Ipak, knjiga nije manjkalo, a najviše je volela da čita zapise Vorena Bafeta, uspešnog investitora i milijardera.

Da je za pokretanje svakog posla presudna strast, odnosno motivacija, potvrđuje i priča ove mlade devojke. Kaže da je u detinjstvu patila zbog viška kilograma, a porodica je nije ohrabrivala na putu mršavljenja. Majka joj je govorila: "Ne možeš ništa da uradiš po tom pitanju, to nam je u genima".

Ali, kako su godine prolazile, sve više je dobijala želju da se pozabavi svojim izgledom, a onda je fitnes postao misija. Želela je da pomogne i drugima, da ih podstakne. Nakon završetka studija na Fakultetu za ekonomiju, zaposlila se u jednoj firmi 2016, tada je imala 24 godine.

Međutim, nije bila zadovoljna, a odsustvo porodične podrške je otežavalo stvari. Rekla je sebi: "Mlada sam, što ne bih rizikovala". Napustila je "siguran posao" i krenula da ostvaruje san iz detinjstva.

Želela je da osmisli aplikaciju koja će s jedne strane pomoći ljudima da smršaju, a s druge strane - da izleče emotivnu bol, kakvu je i ona sama osećala tokom odrastanja. Sve to vreme, vodila se savetima Vorena Bafeta. Udružila je snage sa suosnivačem aplikacije BetterMe, Vitalijem Laptenokom, ekspertom za kreiranje videa i sadržaja na društvenim mrežama.

Iako je Kijev "dom" nekim softverskim kompanijama kao što su Epam, Luxoft i Global Logic, nema razvijenu tehnološku startap scenu. To je bila njena šansa.

BetterMe je trenutno najpopularnija u SAD, a čini je 5 različitih aplikacija dostupnih na iOS i Android platformi:

1. BetterMe: Weight Loss Workouts

2. BetterMe: Calm, Sleep, Meditation

3. BetterMe: Yoga

4. BetterMen: Workout Trainer

5. BetterMe: Walking

Na društvenim mrežama imaju na hiljade pratilaca, a posebnu pažnju ovih dana je privukao plan dvonedeljnog vežbanja kod kuće, za vreme karantina. 

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    1. april 2020 | 14:52

    Svaka cast . Kada ljudi uzmu milione za maglu ili za nesto sto svi vec znaju alal cufte.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>