≫ 

Olivera radi na Novom Zelandu više od 20 godina: Da li je stvarno raj na zemlji? Ovo je njena priča

 ≫ 

Ovde ima posla za one koji hoće da rade, a znaju jezik solidno. Najviše se traže IT stručnjaci, lekari, veterinari, građevinci - kaže naša sagovornica

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Zumba
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Bgd

    04. maj 2020 | 12:57

    Iz sela u nedodjiju... Ima smisla...

  • Alex

    02. maj 2020 | 17:11

    Evo,da se i ja malo ukljucim sa svojim iskustvom. Zivim u Australiji 20 god. a na NovomZelandu sam proveo oko 5 meseci sve skupa i uzivao sam svaki dan. Istina je da mnogi beze u Australiju a kad bi ih pitao zasto je to tako,uglavnom bi mi rekli da im je dosadno i da se malo sta desava. Upravo ono zbog cega je meni NZ privlacniji,plus mnogo bolja klima i sto mi je posebno drago,nemaju nista ,bukvalno nista od opasnih zivotinja i insekata kojima Australija obiluje. Plate se vece u Australiji ali i troskovi zivota. Ima ih malo manje od 5 miliona na povrsinu vece od bivse Jugoslavije. Da,juzno ostrvo je na trusnom podrucju 'prstena vatre',ali tesko je naci ista da je bas sasvim idealno. Udaljeni su od Australije nekih 3 -3 ipo sata leta i cesto odem tamo,pogotovo zimi i u prolece na biciklisticke ture koje idu kroz carobne predele,odmor za dusu i telo i pored aktivnosti, a buduci da nema sanse da nam dozvole putovanja (osim na Zeland) jos najmanje 6 meseci,ostaje nam nas komsija da se turisticki ispomazemo. Dakle,dajem prednost mirnoj,cistoj sredini,bez temperaturnih ekstrema u odnosu na kosnicu,trku,frku i vecem novcu. Pa zasto onda se ne preselim na Zeland,mozda se mnogi pitaju? Nema potrebe,dovoljno su blizu,dovoljno sam mlad i dosta mi je preseljenja za jos 5 zivota.Ziveli!

  • Zemljoradnik

    02. maj 2020 | 16:24

    Tetka " Oljivera", odmah se vidi da si u NZ stigla sa njive ili si bila piljarica na pijaci!! Tipično blebetanje nepismenih gastarbajtera, koji su u CG i Srbiju živeli i radili za 200 evra mesečno, pa kada dodju u neku zapadnu, demokratsku zemlju gde se živi normalno sa dobrim platama od 1500-2500 evra, izgubiš kompas i počneš da lupetaš o " trulom Zapadu, kapitalističkom izrabljivanju, a još