• 0

Voren Bafet odgovara na pitanje u šta je najbolje ulagati: Mnoge će iznenaditi ono što je rekao

Ovaj Amerikanac "ne koči" ni u poznim godinama (89) kada je reč o poslu, a evo kako savetuje sve investitore, posebno mlade...

  • 0
Warren Buffett Voren Bafet u avgustu puni 90 godina / Foto: Profimedia/AFP

Američki milijarder, investitor i CEO kompanije "Berkshire Hathaway", Voren Bafet, vremenom je postao sinonim za "dobar biznis", a ako se u nešto razume - onda je to ulaganje.

Gotovo da nikada ne greši i kaže da "ljudi više treba da rade prema onome kako on priča, nego prema tome kako postupa u poslu". Investirao je u Epl, Mekdonalds, Koka-Kolu i mnoge druge kompanije, a na pitanje u šta treba najviše ulagati, kratko odgovara: u sebe.

- Prvo, morate da naučite da komunicirate, kako pismeno, tako i usmeno. To će uvećati vašu "vrednost" barem za 50 odsto - kaže Bafet, i dodaje: "Ako ne znate da komunicirate s ljudima, to je kao da namigujete devojci u mraku".

Osim toga, Bafet savetuje da svaki čovek mora da vodi računa o svom telu i umu, dok je još mlad. Iako bi mnogi pomislili da je zanemarivanje sebe, malo sna i hedonizma - preduslov za uspeh u poslu, ovaj genije za biznis ne misli tako.

- Ako vam dao auto, koji bi bio jedini auto do kraja vašeg života, vi biste zasigurno vodili računa o njemu - kaže Bafet. Dalje navodi da je ulaganje u sebe, svoje znanje i potrebe - okidač za uspeh u poslu i životu, jer "svako od nas dobija jedno telo i jedan um, o kojima je kasno brinuti tek nakon 50. godine".

Video: U toku je 4. industrijska revolucija! Evo šta to znači

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>