• 2
 ≫ 

Ima diplomu ekonomiste i govori 6 jezika, ali je odbila bankarski posao da bi bila influenser

 ≫ 

Ksenija Čumičeva je rođena u Rusiji, pre 33 godine...

  • 2
Xenia Tchoumitcheva

Ksenija Čumičeva / Foto: Instagram/xenia

Ova mlada Ruskinja je završila prestižni fakultet za ekonomiju i govori čak šest jezika, ali je ipak odlučila da finansije i bankarstvo zameni modelingom i Instagramom. Zove se Ksenija Čumičeva, ovog avgusta puni 33 godine, a ovo je njena priča.

Jedna od najmoćnijih finansijskih grupa u SAD, J.P. Morgan, ponudila joj je posao investicionog bankara, međutim, Ksenija Čumi (kako se predstavlja) očigledno nije bila dovoljno zaintrigirana ovom ponudom ili je vremenom shvatila da je, ipak, više zanima svet zabave, mode i lepote.

Tečno govori italijanski, ruski, engleski, nemački, francuski i španski. Na popularnoj društvenoj mreži za postavljanje fotografija, ima 1,7 miliona pratilaca, a pokrenula je i onlajn magazin, za takoreći svačiji džep.

Bez obzira što je odbila, verovatno ogromnu sumu novca koju je nudio Morgan, moramo priznati da ova devojka zna kako da zaradi i posluje. Osim toga, sada ima ono što u Morganu, kako kaže, ne bi imala - a to je sloboda. Dobila je i tri poziva da održi motivacione govore za TED Talks.

Glavna prednost posla kojim se sada bavi je to što ima slobodu, ali i što može da dopre do velikog broja ljudi. Navodi da, radeći kao influenser u okviru svog Instagram profila, ne mora da pazi na to šta će da kaže, uradi ili predstavi, i da razmišlja da li se njen šef ili oglašivači slažu sa tim.

 
 
 
View this post on Instagram

Daydreaming about summer in Switzerland. Throwback shot by @josephkhakshouri Wearing a total @hermes outfitA post shared by XENIA TCHOUMI (@xenia) on

 

Ovaj svet joj dopušta da se okrene drugom oglašivaču, ako nekome smeta njen sadržaj. Kroz svoj profil takođe savetuje mlade ljude prate svoje strasti u poslu i životu, ali samo ako iskreno veruju u vrednosti koje im nameće određena industrija. Prema njenom mišljenju, danas ni za koga nema prepreki da postane onlajn influenser, samo ako to želi.

Dodaje da u ovom poslu zarada može da bude velika, ali do nje neće doći oni kojima je samo to cilj. Pratioci prepoznaju koje na Instagramu ili u svetu influensera samo zbog novca, a ko zaista uživa u onome što radi. Ksenija Čumičeva sa svojim fanovima uglavnom deli modne slike.

 
 
 
View this post on Instagram

Home portraits.A post shared by XENIA TCHOUMI (@xenia) on

 

Video: Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    17. maj 2020 | 11:41

    Pametno, vise ce zaraditi kao influenser, tj. radeci za sebe, nego u banci za drugog.

  • Marko cg primorjee

    17. maj 2020 | 09:59

    Boginja nestvarno lijepa..svijesna svoje ljepote moze sta god hoce ...i Bankara kojeg hoce😉

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>