• 0

Počelo onlajn testiranje kandidata za posao: Ko vara na testu, ne može da aplicira narednih 5 godina

Ovo rešenje je među prvima uvela grupacija Samsung, kako zbog korone, tako i zbog smanjenja troškova

  • 0
Da li vam odgovara rad od kuće?

Foto: Shutterstock

Južnokorejska grupacija Samsung ovog vikenda je uspešno okončala svoje prvo onlajn testiranje kandidata koji žele da rade u tom industrijskom gigantu, a već razmatra mogućnost da takav način pronalaženja novih zaposlenih ubuduće koristi u širem obimu.

"Nadogradićemo svoj sistem zapošljavanja i planiramo korišćenje rešenja povezanih sa internetom u različitim oblastima pronalaženja nove radne snage", saopštio je Samsung.

Kandidati su test polagali od kuće, koristeći svoje lične računare, a video snimkom preko mobilnih telefona, morali su da dokažu da ne varaju na testu.

Onima koji varaju bilo bi zabranjeno da polažu Samsungov prijemni ispit narednih pet godina, ali za sada nema prijava o pokušajima varanja, kao ni o nepravilnom radu programa.

Ovaj sistem testiranja dobio je pohvale od same kompanije, koja ističe da je to istovremeno i doprinos borbi protiv korona virusa i smanjenju određenih troškova.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>