• 1
 ≫ 

Nemam gazdu, ni fiksno radno vreme: Fotograf drži onlajn časove i ide ka svojih prvih milion dolara

 ≫ 

Karantinske mere su učinile da kursevi Fila Ebinera postanu planetarno popularni

  • 1
Phil Ebiner

Printskrin: Youtube/Phil Ebiner

Nakon što je prošle godine zaradio 500.000 američkih dolara, radeći kao instruktor na platformi za učenje "Udemi", Fil Ebiner (30) je planirao da uzme mesec dana slobodno krajem marta, kako bi se posvetio svom trećem detetu.

Međutim, nastupila ja pandemija, a ovaj fotograf je, kako kaže, odlučio da mora nešto da učini po tom pitanju, da pomogne ljudima. Sredinom trećeg meseca počeo je besplatno da daje časove. Za nekoliko dana, na njegova predavanja se prijavilo 3,5 miliona ljudi, mahom zainteresovanih za fotografiju i video montažu.

Došlo je do navale upisa, mnogo studenata koji su plaćali se prijavilo za Ebinerove časove, a samo u martu je zaradio 92.000 dolara, što je tri puta više nego u martu 2019.

April mu je bio najbolji mesec - tada je uvećao svoj bankovni račun za čak 109.000, dok je u maju zaradio sedam hiljada dolara manje.

 

S obzirom na trend rasta prijava, Ebiner kaže da bi u 2020. mogao da zaradi milion dolara samo od platforme Udemi. On je, inače, među nekoliko stotina učitelja na ovoj mreži, ali nisu svi postigli takav uspeh. Na platformi ne možete videti diplome i sertifikate instruktora, ali možete videti ocene učenika. One su presudne, a Ebiner se kotirao kao najbolji.

 
 
 
View this post on Instagram

who is this guy? the #ebinertwins think he’s an imposter.A post shared by Phil Ebiner (@philebiner) on

 

Većina njegovih kurseva košta 200 dolara, ali se ovaj mladi fotograf odlučio za "program popusta" koji "Udemi" nudi. Algoritam za određivanje cena kompanije dizajniran je tako da, u odnosu na pristigle prijave, prati geografski položaj korisnika i istoriju veb stranica. Tako na primer, Indijci plaćaju kurs samo 6 dolara.

Ova platforma prihode deli s instruktorima, a udeo u zaradi zavisi od toga kako korisnici pronađu kurs. Ako to učine putem "Udemi" stranice, onda instruktor zadržava polovinu prihoda. Iako mu posao trenutno cveta, Ebiner i dalje planira da uzme slobodno vreme za odmaranje i druženje s porodicom.

Sat vremena dnevno će, međutim, biti posvećen mejlovima. Krajem juna nastavlja ovim tempom: radiće 15-20 sati nedeljno, dani su mu fleksibilni, jer unapred snima časove, a radi od kuće u Kaliforniji. Ebinerov najpopularniji kurs "Photography Master Class" traje 22,5 sata, a podeljen je na 343 kratka video-predavanja koja pokrivaju sve oblasti.

Fil Ebiner je inače diplomirao na odseku za video produkciju, a imao je 22 godine kada je pokrenuo svoj prvi kurs na "Udemi" platformi, o tome kako koristiti "Final Cut Pro" softver.

- Imao sam 100.000 dolara studentskog kredita, a mrzeo sam da radim za bilo koga, i uvek sam pokušavao da sam sebi budem gazda - kaže ovaj talentovani Amerikanac.

Video: Da li je teže raditi u državnom ili privatnom sektoru?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    18. jun 2020 | 17:54

    Kao profesionalni multimedijalni umetnik, mogu reci da je sadrzaj koji on nudi zaista prosecan i kao mentor je vise u pokusaju, jer postoje daleko ozbiljniji mentori od njega. On samo prezvakava vec postojece teme, ali sigurno da posto se kursevi gledaju sa Udemy platforme koja je popularna sama po sebi mu donosi profit, jer najcesce nudi kurseve za pocetnike a vecina ljudi su pocetnici pa stoga toliki broj pregleda i zarade. Inace, cak Udemy nije top class, niti navedeni gospodin zasluzuje da ga toliko dizete u nebesa. On je nesto kao poceo sa snima na youtube - u, amaterski da bi kasnije verovatno prosirio posao i na drugim platformama, ali da je rec o kvalitetu, ne. Sam sam bio kandidat za jednu od slicnih platformi koja spada u svetskih top 3, dok Udemy je rangiran daleko nize.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>