• 2

Dok gledate ovaj video od 7 minuta, Džef Bezos slaže milion dolara

Najbogatiji čovek na svetu nastavlja da obara sve rekorde: nova vest je da je svoje bogatstvo ponovo uvećao i ono sada vredi 171,6 milijardi dolara

  • 2
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

Neprikosnoveni šef Amazona, Džef Bezos, dugo se nalazi na 1. poziciji najbogatijih ljudi na svetu, i sva je prilika da se to neće skoro promeniti. Mislite da ga je korona kriza bar malo omela? Ne, nikako. Pomogla mu je da dostigne neverovatnih 171,6 milijardi dolara.

Ne znamo kako je biti u koži najbogatijeg na planeti, koja broji skoro osam milijardi ljudi, ali znamo da nije lako potrošiti ovaj silni novac, budući da Bezos za svega sedam minuta - zaradi čak milion dolara. Amazonove akcije su 1. jula skočile 4,4 odsto, na rekordnih 2,878 dolara.

To je pomoglo Bezosu da obori rekord iz 2018, kada je dostigao vrednost od 167,7 milijardi dolara. Samo ove godine, uvećao je bogatstvo za 56,7 milijardi $, i na taj način dodatno produbio jaz između imućnih i siromašnih u SAD. Njegov onlajn div je izuzetno napredovao zbog karantinskih mera, mada se Bezos ovih dana suočava s agresivnim protestima radnika.

Sve u svemu, dok pogledate ovaj video koji traje 7 minuta, Bezos će u svoj džep staviti još jedan milion dolara.

Džef Bezos je rođen 12. januara 1964. u Novom Meksiku. Njegova majka je imala samo 16 godina kada ga je rodila, još uvek je pohađala školu, a otac je bio malo stariji i imao je radnju za bicikle.

Bio je dobar đak, uvek je dobijao najbolje ocene, a diplomirao je na Univerzitetu Prinston (SAD). Ideja o pokretanju onlajn platforme kao što je Amazon pala mu je na pamet kada je imao 30 godina, tada je živeo u Njujorku i radio u finansijama.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>