• 0
 ≫ 

Šest ideja za pokretanje biznisa: Pogledajte dobro oko sebe, posao je možda već oko vas

 ≫ 

Obavezno da prvo da napravite biznis plan

  • 0
Frilenser, rad od kuće, kućni ljubimac

Foto: Shutterstock

Svet privatnog preduzetništva nudi beskonačno mogućnosti. Ukoliko imate biznis ideju i odlučite da načinite taj hrabar korak, napravite biznis plan i iskoristite ga, otvorićete sebi vrata ka zaradi i radnom vremenu kakvom ste težili.

Prema mišljenju Šeril Kimbal iz najpoznatijeg časopisa za preduzetnike Entrepreneur postoji 25 načina da pokrenete lični biznis. Mi vam ovog puta izdvajamo a koje možete da pokrenete i u vreme korone:

Copywriter, kreator sadržaja

Ove biznis ideje obuhvataju čitavo more spisateljskih poslova. Ono što je još bitnije je da u ovim poslovima možete konstantno da se razvijate i napredujete. Iako za termin copywriter ne postoji prevod na srpski jezik, najčešće se opisuje kao pisac reklamnih tekstova koji promoviše određeni proizvod ili uslugu.

Kreator sadržaja stvara sadržaj za web stranice ili časopise. Ovo, kao i copywriting, predstavlja odličnu biznis ideju za sve one koji žele da zarade dosta novca pišući.

Servis elektronike

Ako ste ikada pomislili kako vam dobro ide popravljanje stvari onda je ovo biznis ideja za Vas. Slična je popravci računara, s tim što ćete servisirati mnoge druge električne aparate sem računara. Kod manjih kućnih aparata možete da očekujete da će ih mušterije same donositi, što je dobro jer na taj način nećete morati da trošite novac na gorivo.

Još jedan predlog, pitajte Vaše mušterije da li imaju stare uređaje koje ne koriste, a koje mogu da vam poklone i na taj način nabavljajte rezervne delove.

laptop, lap-top, racunar, rad na racunaru, muškarac, momak, dečko, posao, frilenser

Foto-ilustracija: Pixabay

Čuvanje dece

Danas sve više i više roditelja želi da im deca budu čuvana u kućnoj atmosferi, pre nego po vrtićima. Ovo sve znači da čuvanje dece u kućama (bilo da je vaša ili od klijenata) biznis ideja koja vrlo brzo može da počne da vam generiše prihode. Kako smo već pisali, pomama za bebisiterkama vlada i u vreme korone.

Iznajmljivanje prostora

Da li imate sobu viška koja ima svoje kupatilo i koja je malo izolovana od ostatka kuće/stana? Da li živite blizu turističke zone ili na popularnom letovalištu/zimovalištu? Da li imate vikendicu na planini koja će pružiti dugo željeni odmor ljudima kojima je urbana gradska sredina već preko glave? Onda iznajmljujte vaš slobodan prostor i zaradite od 15 evra po noćenju.

Uklanjanje grafita

Realizacija ove biznis ideje ne košta gotovo ništa, a donosiće novac. Za početak napravite arsenal proizvoda za čišćenje. Fokusirajte se na one koji otklanjaju bilo kakve tragove (od farbe, krede, markera) sa bilo koje površine (betona, drvenih površina, trotoara). Najbolji biznis plan za ovakvo zanimanje bi podrazumevao poslovanje na bazi pretplate. Sa svojim klijentima dogovorite se da li će to biti jednom mesečno ili jednom u tri meseca, i po dogovoru odlazite do njihove zgrade ili kuće i skinite grafite.

Servis alata, motora i mašina

Postoji dosta kurseva i zanatskih radionica koje obezbeđuju obuku za mehaničare. Još jedan način da naučite ovo je da nađete posao pomoćnika automehaničara ili nekog ko već duže vreme vrši servis uređaja koje nameravate da popravljate. Tako možete dosta da naučite o tom poslu, ali svakako bi trebalo da im kažete koji je vaš biznis plan.

Na Vama je da odlučite da li želite ozbiljnije da se bavite ovim poslom i da vršite popravku većih mašina poput traktora, četvorotočkaša, i tome slično. Za njih je naravno potreban viši nivo stručnosti, ali zato donose i veću zaradu.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>