• 1
 ≫ 

Do uspešne karijere preko Coke Summership programa

 ≫ 

Zapošljavanje mladih i njihovo osnaživanje predstavlja jedan od najvažnijih društvenih izazova na globalnom nivou. Zato ne čudi što sve veći broj kompanija pažnju usmerava na razvoj i implementaciju programa i platformi koje će mladima – studentima, diplomcima i postdiplomcima omogućiti sticanje i unapređenje znanja i iskustva

  • 1
Coca cola Summership Foto: Promo/Coca Cola

Verujući da su mladi glavni pokretači razvoja lokalne privrede, ali i zajednice uopšte, Coca-Cola HBC Srbija kroz svoje programe omogućava mladima širom Srbije da unaprede svoje lične i profesionalne veštine, kako bi lakše došli do adekvatnog zaposlenja.

Osma generacija polaznika Coke Summership programa uskoro će završiti letnju praksu koja se ove godine, po prvi put realizovala online. Dragana Koruga-Ristić, HR direktorka Coca-Cola HBC Srbija ističe da je ovaj program specifičan jer nudi priliku mladim talentima da povećaju izglede za otpočinjanje uspešne poslovne karijere, ali i da provedu uzbudljivo leto stičući nova iskustva i veštine. Od pokretanja Coke Summership letnje prakse, 210 polaznika uspešno je završilo program  a trećina njih se i zaposlila u kompaniji.

  • Šta izdvaja Coke Summership program letnje prakse u odnosu na slične programe drugih kompanija?

Jedinstven način realizacije i pristup u osmišljavanju radionica, treninga i projekata, ali i stav mentora da svojim praktikantima ukažu maksimalno poverenje i budu posvećeni je nešto što naš Coke Summership čini drugačijim. Polaznici često uče „1 na 1“, sa svojim mentorima imaju otvorenu komunikaciju, imaju uvid u realno biznis okruženje, unapređuju znanja i kada se projekat odvija po unapred planiranim koracima, ali i onda kada se dese iznenadne situacije. Volimo da kažemo da polaznici Coke Summership programa u toku trajanja zaista uče i ponašaju se kao i naši zaposleni, naravno u skladu sa njihovim obrazovanjem, interesovanjima i profesionalnoj orijentaciji.

  • Po čemu se ove godine Coke Summership letnja praksa razlikuje u odnosu na prethodne?

Prilagođavajući se izazovnoj situaciji koja je zatekla ne samo Srbiju, već i čitav svet, rešili smo da Coke Summership ove godine bude jedno potpuno novo online iskustvo za polaznike. Imamo 19 praktikanata koji tokom četiri nedelje rade sa mentorom na projektu, individualno ili u grupi,  a ujedno prisustvuju različitim treninzima koji će doprineti unapređenju znanja, veština i iskustva. On line koncept po prvi put omogućio nam je da neke od aktivnosti u okviru programa imamo zajedno sa učesnicima u drugim zemljama i, praktično, da se Summershipovci iz celog regiona međusobno bolje upoznaju i razmenjuju iskustva.

Coca cola Summership Foto: Promo/Coca Cola
  • Kako izgleda jedan dan u okviru Coke Summership programa?

Tokom programa, organizujemo jedinstvena predavanja u kojima su predavači top-menadžeri naše kompanije, ali i stručnjaci iz poslovnih organizacija sa kojima sarađujemo.

Polaznici i ove godine imaju puno zajedničkih aktivnosti. Jutro započinje uz neformalnu kafu uz koju imaju prilike da se upoznaju sa mnogim našim zaposlenima koji im pričaju o sebi i svojim karijerama. Tokom dana, u zavisnosti od toga u kom su sektoru, imaju organizovane radionice i treninge kroz koje uče o poslovanju naše kompanije ili usavršavaju svoje veštine pregovaranja, prezentovanja, liderske sposobnosti, poslovne komunikacije, efikasnog upravljanja vremenom i upravljanja projektima. Na kraju dana očekuju ih neformalni razgovori i prijatno osveženje sa našim brend ambasadorima.

Coca cola Summership Foto: Promo/Coca Cola
  • Šta nakon završenog programa letnje prakse? Dobijaju li mladi i priliku za zaposlenje?

Mi, u Coca-Cola Hellenic Srbija posvećeni smo sistemskom osnaživanju mladih, koje vidimo kao glavne pokretače razvoja lokalne privrede, ali i zajednice uopšte. Visoka stopa nezaposlenosti u Srbiji i podatak da je u proseku potrebno dve godine nakon završene škole ili studija da se pronađe zaposlenje, povećavaju značaj neformalnog obrazovanja, kao preduslova za uključivanje na tržište rada. Iz tog razloga je i Coke Summership program letnje prakse prvenstveno zamišljen kao vid podrške i osnaživanja studenata završnih godina i diplomaca kroz sticanje i unapređenje njihovih znanja i praktičnih veština neophodnih u realnom poslovnom okruženju. Od početka Coke Summership programa imali smo preko 8.000 prijava, više od 210 polaznika, dok je čak 69 dobilo zaposlenje u našoj kompaniji. Mislim da je to snažna poruka mladima da kroz ovu praksu mogu da rade sa profesionalcima, steknu uvid u rad jedne velike kompanije, unaprede svoje veštine i potencijalno, dođu i do zaposlenja.

Svi oni koji žele da saznaju više o našem programu, mogu da posete sajt www.cokesummership.com. Tamo se mogu upoznati sa projektom, videti na koji način mogu da se prijave ali i pročitati iskustva dosadašnjih polaznika.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marakuja

    24. jul 2020 | 22:12

    Oni samo primaju studente fon-a i ekonomskig na tu praksu i imaju uvek svoje ljubimce!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>