• 0

Kako se direktori nose s punim inboksom i šta znači kada vam Džef Bezos pošalje upitnik?

Šef Epla, Tim Kuk, dnevno primi do 800 e-poruka

  • 0
Domaće firme se sve više okreću onlajn alatima

Foto: Shutterstock

Kažu da je jedan od najstresnijih trenutaka vezanih za posao čitanje mejlova, odnosno proveravanje e-pošte, naročito posle odmora i dužih pauza.

Ako mislite da su najuspešniji i najbogatiji oslobođeni toga, varate se. I njima je inboks pun poruka svakoga dana, ali se različito nose sa tim. Svako ima svoju taktiku, a "najsuroviji" je Džef Bezos.

Kako piše Biznis Insajder, šef Amazona je poznat po tome što zaposlenima šalje poruke koje sadrže samo jedan znak - upitnik.

"Kada radnik dobije Bezosov upitnik u mejlu, to je kao da je dobio tempiranu bombu. Ostavi sve što je radio i smesta sprema odgovarajući odgovor za šefa", prenosi BI. Međutim, i Ariana Hafington ima svoja pravila.

Suosnivačica portala "Huffington Post" poštuje sledeće: ne otvara mejlove sat i po pre spavanja, ujutru ne proverava nove e-poruke čim otvori oči i ne čita ih dok je sa decom. Kaže da joj je pokojna majka to zamerila jednom prilikom, jer je gledala u telefon dok je pričala s mališanima.

Tim Kuk, čija je kompanija Epl nedavno probila 2 biliona dolara vrednosti, definitivno zna kako u svetu biznisa, a njegov odnos prema mejlovima je ovakav. On svako jutro ustaje pre 4h (03:45) i odmah se baca na posao, jer za sebe kaže da je radoholičar. Dnevno dobije do 800 mejlova.

Bil Gejts je otkrio da u jednom danu primi svega 40 do 50 e-poruka, ali ne čita sve odmah. Neke ostavi za uveče. Toni Sije, koji stoji iz kompanije Zapos, ima specijalan tim za čitanje mejlova, a on se sastoji od četiri od pet osoba. Oni, navodno, na poslu važe za "e-mejl nindže".

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>