• 0

Kako da u radu od kuće ne radite ceo dan? Ovo su trikovi koji deluju

Najnoviji "izum" nekih zaposlenih je "Phone Jail", kutija u koju se stavljaju telefoni od 17h do 22 časa

  • 0
Žene posebno treba da obrate pažnju na to koja su njihova prava Foto: Shutterstock

Rad od kuće je za nekoga san snova, a za nekoga horor film. Ako u radu na daljinu imate slobodnog vremena kao i pre, ili čak više jer "štedite" na prevozu, onda ste na dobitku; ali, ako vas obaveze stiskaju sa svih strana, od jutra do mraka, onda je ovaj tekst za vas.

Postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da se uspešnije organizujete i steknete utisak kao da "manje radite", dok istovremeno ispunjavate sve obaveze prema poslu.

Da li ste jutarnji tip ili noćna ptica?

Pošto više niste toliko zavisni od tokova tima u kojem radite i od samog radnog mesta, ako nemate fiksno radno vreme, već samo kvotu zadataka koju treba da ispunite, zapitajte se: kada najbolje funkcionišem, u 9h ili 21h? Džaba počinjete radni dan rano, ako prva tri sata niste "ni za šta".

Izbegavajte pojedinačne zahteve

Probajte da, barem u radu od kuće, budete gospodar svog vremena i posla. Ne prihvatajte gomilu zahteva, jedan po jedan, koji vam samo "jedu vreme". Organizujte se tako da ih sve objedinite, u intervalu i na način na koji vam to odgovara, i postavljajte granice.

Držite konce u svojim rukama

Reorganizujte svoju poslovnu komunikaciju, tako što ćete sve svesti na mejlove, kako biste završili posao u 17h. Ako se previše "razmašete" s društvenim mrežama i pokušavate da odgovarate svima na svakoj od tih platformi - izgubićete dragoceno vreme. Ako je potrebno, proverite sporne kanale 2x dnevno.

Nađite vremena za sebe

Zaposleni često imaju osećaj da će nekoga da iznevere, bilo da je reč o poslodavcu ili kolegi. To je naročito izraženo u radu na daljinu, koji se ne "kotira" kao onaj u kancelariji, pa imamo potrebu da se više dokazujemo. Ipak, morate ostaviti prostora za svoje slobodne aktivnosti: trčanje, šetnju, trening, kafić.

Posao ostaje na poslu

Kada prođe radno vreme, isključite se. Ne proveravajte mejlove u devet sati uveče. Neki radnici koji sada rade na daljinu čak su otišli korak dalje: napravili su kutiju, pod nazivom "Phone Jail" (zatvor za telefone), u koju stavljaju svoje aparate svakog dana od 17h do 22h.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>