• 1

Svoj gazda sa 18 godina: Ova mlada devojka je rešila da "nadmudri" koronu, posao joj odlično ide

Ejmi Heris je otvorila kozmetički salon u zadnjem delu svoje bašte, i to za samo dve nedelje

  • 1

Ejmi Heris / Foto: Printscreen BBC video

Ejmi Heris (18) iz Velsa, tačnije iz Monmautšira, letos je završila školu za kozmetičara i planirala je da se zaposli, ali je obuzeo strah zbog pandemije i njenih posledica.

Saloni u Velikoj Britaniji i dalje rade otežano, odnosno otvaraju se postepeno, a radna mesta su najpre "zatvorena" za one bez iskustva i dana radnog staža, prenosi BBC.

Stoga je Ejmi odlučila da uzme stvar u svoje ruke i otvori salon lepote u zadnjem delu bašte svoje kuće. Kako kaže, na tu ideju je, zapravo, došla njena mama, a tata je "odradio" najveći deo posla.

U početku je primala klijente u bašti, tačnije radila za baštenskim stolom, a onda je došlo vreme da njen posao bude upotpunjen. Inače, saloni lepote su u VB prilično posećeni, a prema nekim podacima, ima ih oko 14.000.

Samo dve nedelje su bile potrebne da Ejmi i njeni roditelji izgrade maleni objekat i opreme ga. Endi Heris, Ejmin tata, kaže da su uradili sve da joj pomognu, iako je koštalo mnogo, jer joj je oduvek bila želja da radi za sebe. Dodaje da bi ona radije radila od kuće, nego išla negde na posao, te da je ovo ulaganje na duže staze.

Samo nekoliko dana od početne ideje, Ejmi je došla do prelepo uređenog salona, maksimalno obezbeđenog. Na stolovima se nalaze plastične barijere, u skladu sa merama prevencije u borbi protiv zaraze kovid-19. Na fotografijama pogledajte finalni rezultat.

(Telegraf Biznis/Foto: Printscreen BBC video)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    9. septembar 2020 | 14:32

    A meni metrom mere kolika je visina plafona u lokalu, da li imam sopstveno brojilo za vidu, protivpožarni aparat i da li sam zalepio nalepnicu Zabranjeno pušenje i plan evakuacije u slučaju požara.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>